TAVUKLU-BEŞAMEL SOSLU TART
YAPILIŞI:öncelikle tart yapılır yağlanmış yuvarlak borcama hamur yerleştirilip 180 derece fırında pişirilir.bu arada beşamel sos hazırlanır 2 kaşık yağda un kavrulur sütü ve tuzu eklenip muhallebi kıvamında pişirilir,Daha önce haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü pişen sosa eklenip karıştırılır.Pişen tart hamurunun üzerine tavuklu beşamel sos dökülüp üzerine kaşar rendesi serpilip kızarana kadar fırınlanır.AFİYET OLSUUNNNN...
Yorumlar
Ama böyle güzel yorumlar okumak iyi geliyor insana.Bir cips önerisi daha istersen, o da iki çizikli soyma bıçağıyla patatesleri incecik doğrayarak kızart.Aynı lays gibi oluyor tadı.
cipsçi miniklerin yanaklarından birer makas al benim için :)
bu arada tart nefisss görünüyor, ellerine sağlık.
Yeni Yılda tüm umutlarınızin gerceklesmesi ve saglıklı, mutlu, huzur ve barıs dolu bir Yeni Yıl diliyorum... Mutlu Yıllar!
ellerine sağlıkk
lavabon açıldı mı, umarım yardımcı olabilmişimdir
sevgiler...