ETLİ NOHUT

YAPILIŞI:
- bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın. üzerlerini geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun. bir taşım kaynatıp altını kapatın.
- ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.
- soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında vaya margarinde hafif pembeleşene kadar kavurun. etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın.
- etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.BÜTÜN BU AŞAMALARLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ akşamdan ıslattığınız nohutları etlerle beraber düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz vakti olmayan için çok pratik.
Yorumlar