ETLİ NOHUT

MALZEMELER: 2 bardak nohut,yarım kiloya yakın kuşbaşı kuzu eti(kemikli olursa daha lezzetli oluyor),1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası,1 kuru soğan, margarin veya sıvıyağ ne kullanılıyorsa,tuz,sıcak su
YAPILIŞI:
  1. bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın. üzerlerini geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun. bir taşım kaynatıp altını kapatın.
  2. ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.
  3. soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında vaya margarinde hafif pembeleşene kadar kavurun. etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın.
  4. etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.BÜTÜN BU AŞAMALARLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ akşamdan ıslattığınız nohutları etlerle beraber düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz vakti olmayan için çok pratik.

Yorumlar

Nohut, pilav, turşu... kim hayır diyebilir ki? :) Ellerine sağlık
Gönül dedi ki…
canım ellerine sağlık nohut benimde vazgeçilmezlerim arasındadır.....hele etide bol koyunca ohhhh yanındada turşuyla yeme yanında yat....sevgilerimle yeavrım