Kayıtlar

SARDALYA TAVA

Resim
Balık konusunda çok acemiyim hangi balık ne zaman ve nasıl yenir hiç bilmem,sardalyanın ızgarası güzel olurmuş ama ben unlayıp kızartmayı tercih ettim e yendimi??? yendiii:)))

KOLAY PİZZA-kahvaltılıklar etkinliği-

Resim
http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/ arkadaşımızın düzenlediği KAHVALTILIKLAR ETKİNLİĞİ ne kolay pizzayla kayılmak istedim.Kolay gelsin hemşerim... AYNI PİZZA tarifini hem tencerede hem fırında yapıyorum, teflon tencerede pişirecekseniz 15 dk kapağını açmadan kısık ateşte pişirin yada borcama koyup fırınlayabilirsiniz MALZEMELER: 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 3 -4 kaşık sıvıyağ kabartma tozu-tuz 3 fincan dolusu un üzeri için domates rendesi-sucuk-sosis-kaşar kullanabilirsiniz. yuvarlak borcam ya da karnıyarık tenceresi kullanabilirsiniz. YAPILIŞI cıvık bir hamur olduğu için tahta kaşıkla yoğurabilirsiniz bol yağlanmış tencere veya borcama elinizide yağlayarak hamuru yayıp üzerine malzemeleri en sonda kaşar rendesini koyarak pişirebilirsiniz.

KIZILCIK ŞERBETİ

Resim
YİNE bayramda içmek için yaptığım kızılcık şerbeti soğuk soğuk iyi gitti... YAPILIŞI: kızılcıkları bol suyla iyice haşlayıp süzüp şekerle tatlandırıyorum şişelere doldurup dolapta muhafaza ediyorum uzun süre saklayabileceğiniz bir içecek. aynı işlemi kırmızı eriklede yapıyorum o da çok lezzetli oluyor.

KIYMALI PAPATESLİ BÖREK

Resim
Bayramda yaptığım bir börek, tarifi var ama görüntü çok güzeldi dayanamadım yayınladım::))) http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/03/patatesli-kiymali-borek.html

ÇİÇEK EKMEK

Resim
geçen sabah oğluma kahvaltı için ekmeğim kalmadığını farkettim çaresizlikten uydurma bir ekmek mayaladım tam ölçü veremem ama aşağıyukarı malzemeler: 1 bardak ılık süt yarım paket yaşmaya 1 kaşık kadar sıvıyağ alabildiği kadar un ve tuz hamuru cıvık olacak şekilde yoğurdum,15 dakika kadar güneşte mayalandırdım daha sonra tekrar yoğurup bezelere ayırıp kelepçeli kalıba yerleştirdim yine 15-20 dakika güneşte mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp fırınladım.

EZOGELİN ÇORBA

Resim
Havalar sıcak olsada Ramazan'da çorbasız iftar düşünemiyorum tarifi daha önce yayınlamıştım ne çorba yapsam diye düşünenler için fikir olsun istedim. MALZEMELER: 1,5 bardak kırmızı mercimek 1 fincan bulgur 1 soğan 3 kaşık tereyağ 2 kaşık un 1 kaşık salça yarım limonun suyu tuz-kırmızı biber-nane YAPILIŞI: mercimek,bulgur,1 soğanın rendesi ve tuz birlikte mercimekler iyice ezilinceye kadar pişirilir.Ayrı bir tavada yağ eritilir,un kavrulur,salçası ilave edilir bir süre sonra limon suyu ,,nane ve kırmızıbiber konup bu karışım kaynamakta olan çorbaya ilave edilir bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır..AFİYET OLSUUNNNN...

TATLILAR-REVANİ

Resim
Ramazan geldiğinden beri tatlı tüketimimiz bir hayli arttı revani-gül tatlısı-şamtatlı-şekerpare derken Ramazanı yarıladık sayılır.ÖNCELİKLE REVANİNİN TARİFİ MALZEMELER: 3 YUMurta 1 bardak toz şeker 1 bardak irmik 1 bardak un 1 çay bardağı sıvıyağ 1 bardak yoğurt vanilya-kabartma tozu ŞERBET: 3 bardak şeker 3 bardak su 1 kaşık limon suyu YAPILIŞI: Öncelikle şerbet yapılıp soğumaya bırakılacak,kek malzemeleri önce sıvılar çırpılıp daha sonra un-irmik -k.tozu eklenerek yağlanmış unlanmış kalıpta 175 derecede yarım saate yakın pişirilecek sıcak ve de dilimlenmiş keke soğuk şerbet dökülüp üzeri örtülüp şerbeti çekmesi sağlanacak.