Kayıtlar

Haziran, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

VİŞNELİ PARFE

Resim
sıcak yaz günleri için çok hafif bir tatlı, günlerce dondurucuda saklayabilirsiniz değişik meyvelerle denenebilir, Ramazan ayındayız iftardan sonra hafif tatlı isteyenler için işte tarif.. MALZEMELER:  2 paket krem şanti 2 bardak süt 1 büyük paket bebe bisküvisi vişne (donmuş veya taze olabilir ) ÜZERİ İÇİN:  1 bardak vişne suyu 1 kaşık nişasta 2-3 kaşık şeker vişne  KAYNATIP SOS YAPILACAK YAPILIŞI:  2 PK  krem şanti, 2 bardak sütle çırpılacak, kırılan bisküviler ve yeterince vişne konup karıştırılacak streç serilmiş kalıba döşenip dondurucuya kaldırılacak. Üzerine yapılan sos dökülerek servis yapılacak..

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ -2-

Resim
 KURU FASULYE ETLİ PİLAV  TURŞU  TİRAMİSU  YAYLA ÇORBASI PÜRELİ ET SOTE KARIŞIK KIZARTMA KATIKLI DOLMA  ET SUYU İLE BUĞDAY ÇORBASI ÇÖKERTME KEBABI  SEBZELİ BULGUR PİLAVI  BİCİ BİCİ  TAVUK SUYU ÇORBA IZGARA KÖFTE - PATATES KIZARTMASI  PİLAV  BUĞDAY SALATASI  TARHANA ÇORBASI  TAZE FASULYE KIYMALI MAKARNA  İRMİKLİ ŞEKERPARE

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ

Resim
Dün Ramazan başladı, sağlıkla, sıhhatle bitirmek nasip olsun, ara ara menü önerilerim olacak  ne yapsam diye düşünenlere kolaylık olur belki, ne yapsam derdi gerçekten yapmaktan daha zor... 1. GÜN MENÜ  MERCİMEK ÇORBASI  KARIŞIK KIZARTMA  ETLİ PİLAV TRİLİÇE               2. GÜN MENÜ ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI  SALÇALI BİFTEK  PATATES PÜRESİ  MISIRLI BARBUNYA (trahna)  ÇİKOLATALI PUDİNG   

BURSA HİLTON İFTAR MENÜ TADIM ETKİNLİĞİ

Resim
Bursalı Blog Yazarları olarak bu gün  BURSA HİLTON   davetlisiydik, RAMAZAN MENÜ TADIM ETKİNLİĞİ harika geçti.. Resimlerde görüldüğü gibi menü muhteşemdi.. Nazik davetleri, misafirperverlikleri, güler yüzleri ve harika menüleri için 👌  teşekkürler Bursa Hilton Convention Center &SPA