15 Nisan 2016 Cuma

KABAK SARMA



Malzemeler
3 tane kabak
200 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 fincan ince bulgur
Tuz
Karabiber 
Hazırlanışı
Kabaklar yıkanıp uzunlamasına ince dilimler yapılır
 üzerleri bolca tuzlanır 2 saat bu şekilde bekletilir 
bu arada yumuşayacaklar
kıyma, bulgur,rende kuru soğan, tuz , karabiber yoğurulur
kabaklar bol su ile yıkanıp iç harç konup sarılır
ek yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizilir
1 bardak kadar su ve yeterince sıvıyağ konup pişirilir 
 sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis yapılır...

ELMALI TURTA

MALZEMELER 200 gr margarin veya tereyag (oda isisinda) Yarim cay bardagi sivi yag 1 yumurta 4_5 kasik toz seker 1 pk kabartma t...