14 Temmuz 2015 Salı

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI

MALZEMELER
    1 su bardağı  kırmızı mercimek
  • 1 soğan (rende)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşıgı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yeterince su
  • Tuz
TERBİYE İÇİN: 
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • 1 su bardağı süt   
SOSU İÇİN:
  • 1 yemek kaşıgı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Nane, pul biber  
YAPILIŞI:   
kırmızı mercimeği yeterince su ile iyice haşlayalım, ocaktan alalım.
ayrı bir tencerede tereyağ ve sıvıyağ karışımında rende soğanı   kavuralım, unu da ekleyelim biraz kavurup   tuz ilave edelim ve mercimeklerle buluşturalım. 15 dk kaynatalım..
blendırdan geçirelim, suyunu kontrol edip koyuluğu ayarlayın 
yumurta sarısı, limon ve sütü çırpıp çorbaya ekleyip bir taşım kaynatalım..
 tavada tereyağı ve sıvıyağ, salçayı kavurup nane ve pul biberi ekleyin. 
sosu çorbaya ilave edip servis yapabilirsiniz



PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...