Kayıtlar

Mayıs 14, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MİRAÇ KANDİLİ--LOKMA VEE UN HELVASI..

Resim
Ramazan ayına adım adım yaklaşırken MİRAÇ kandili de geldi çattı.
Bizler genelde lokma kızartır, helva kavururuz sizlere de fikir olması açısından yayınlamak istedim..
Herkese HAYIRLI KANDİLLER...
LOKMA İÇİN: 
un...ılık su..yaşmaya..tuz ve az şeker ile hamur mayalanır ele yapışan bir hamur olmalı, mayalanmaya bırakılır hamur 2 katına çıkınca eller hafif sıvıyağa batırılıp şekil verilir ve bol yağda kızartılır...
Fırından alınan ekmek hamuru ile de aynı sonuca ulaşabilirsiniz...  

UN HELVASI İÇİN:   
  MALZEMELER:
125 gr margarin ya da sıvıyağ margarin karışımı olabilir
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt veya su
1 paket vanilya
süslemek için tarçın
 YAPILIŞI:yağ tencerede kızdırılır,un ilave edilir unun rengi değişinceye kadar tahta kaşıkla kavrulur.şeker ve süt başka bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır,kavrulan una eklenir kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır.Kaşık suya batırılarak helvalara şekil verilir,tarçınla servis yapılır.  
ben bu helvayı su il…