13 Nisan 2015 Pazartesi

KATLI AÇMA






 çok önce yayınladığım bir tarifti çok sık yaptığım için güncellemek istedim...Hala denemeyen varsa mutlaka denemeli...
    MALZEMELER:
  • 2 yumurta/(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 bardak süt
  • 1 paket yuva maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 kilo kadar un
  • susam
  • 1 paket yumuşak margarin
YAPILIŞI:
  • sütün 1 bardağı ılıtılıp maya içinde eritilir,
  •  un yoğurma kabına konur ortası açılıp yağ, yumurta,süt,şeker,tuz konup yoğurulur. 
  • hamur 2 ye bölünür bölünen parçalarda 6 ya bölünür,12 beze oluyor. 
  • 1 paket margarinde 10 parçaya bölünür, 6 beze pasta tabağı kadar açılır  
  • 5 katına margarin sürülür en üste sürülmez hamur merdaneyle büyütülür sigara böreği gibi kesilir , 
  • istenen iç malzeme konur,diğer 6 bezeye de aynı işlem uygulanır, 
  •  sarılır tepsiye konup 1 saat kadar mayalandırılır,yumurta sarısı sürüp susam ekilir ve fırınlanır...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...