Kayıtlar

Nisan, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

REDMOND 4506E DANA GULAŞ

Resim
Evimize geldiği günden beri çorbadan pilava, tatlidan et yemeklerine kadar en büyük yardımcım oldun teşekkürler  REDMOND  , teşekkürler  FİLİZ 'cim...  

KATLI AÇMA

Resim
 çok önce yayınladığım bir tarifti çok sık yaptığım için güncellemek istedim...Hala denemeyen varsa mutlaka denemeli...     MALZEMELER: 2 yumurta/(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) yarım su bardağı sıvıyağ 2 bardak süt 1 paket yuva maya 1 kaşık şeker 1 kaşık tuz 1 kilo kadar un susam 1 paket yumuşak margarin YAPILIŞI: sütün 1 bardağı ılıtılıp maya içinde eritilir,  un yoğurma kabına konur ortası açılıp yağ, yumurta,süt,şeker,tuz konup yoğurulur.  hamur 2 ye bölünür bölünen parçalarda 6 ya bölünür,12 beze oluyor.  1 paket margarinde 10 parçaya bölünür, 6 beze pasta tabağı kadar açılır   5 katına margarin sürülür en üste sürülmez hamur merdaneyle büyütülür sigara böreği gibi kesilir ,  istenen iç malzeme konur,diğer 6 bezeye de aynı işlem uygulanır,   sarılır tepsiye konup 1 saat kadar mayalandırılır,yumurta sarısı sürüp susam ekilir ve fırınlanır...

HASAN PAŞA KÖFTESİ

Resim
      HASAN PAŞA KÖFTESİ  daha önce yayınladığım bir tarifti, bazı tarifleri hatırlatmakta fayda var diyorrum ve işte tarifimiz  MALZEMELER:  500 gr kıyma 1 adet orta boy soğan 2 dilim bayat ekmek Maydanoz 2 diş sarımsak Kırmızıbiber, karabiber, tuz, 3 adet orta boy domates Her köfte için 1 parça kaşar peyniri  (Bu defa kaşar kullanmadım) PÜRE İÇİN:  3-4 tane haşlanmış patates   bir parça tereyağı  tuz  - süt YAPILIŞI:  patatesleri soyup haşlayın, süzün. Sıcakken tereyağını ve tuzunu koyup sütle kıvamı tutturana kadar iyice ezin.   soğanı-sarımsağı  rendeleyip kıyma , ekmek ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun limon büyüklüğünde parçalar kopararak ortası çukur köfteler yapın ve tepsiye dizerek 10-15 dk kadar fırınlayın,  fırından çıkarıp üzerlerine püreyi paylaştırın, 3 domatesi rendeleyip az sıvı yağda soteleyip sos haline getirin,   1 er parça kaşar koyup, sosu da tepsiye döktükten sonra kaşarlar eriyinceye kadar fırınlayın...