22 Ocak 2015 Perşembe

CİMCİK MANTISI






     MALZEMELER: 

  • un 
  • su
  • 1 yumurta 
  • tuz 
  • kıyma.. soğan..salca 
  • yoğurt 

    YAPILIŞI: 

  • kişi sayısına göre hamur göz kararıyla tutulacağı için tam ölçü veremiyorum, mantı hamuru gibi un..su..yumurta ve tuz ile biraz sert bir hamur yapılıp bir süre dinlendirilecek..
  • dinlenen hamur bezelere ayrılıp çok ince olmayacak şekilde un yardımı ile açılıp mantıdan daha küçük karelere bölünecek ve kurdele şeklinde ortadan sıkılacak yani çimdiklenecek. 
  • tum hamur bittikten sonra bol suda makarna gibi haşlanacak..

     ÜZERİ İÇİN:

  •   soğan ve kıyma az yağda kavrulup 1 kaşık salça, tuz, karabiber ilave edilerek pişirilecek.. 
  • servis ederken önce makarna , ortaya kavrulmuş kıyma, kenarlara da sarımsaklı yoğurt konup kızdırılmış tereyağ ile servis edilecek...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...