Kayıtlar

Ocak 13, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KIRMA TAVUK KEBABI- YUNUS EMRE AKKOR TARİFİ ile

Resim
Sef YUNUS EMRE AKKOR tarifi ile osmanli mutfagindan kırma tavuk kebabı bu aksam ev halkından tam not aldı.
MALZEMELER; 1 adet bütün tavuk (ben kemiksiz ızgara but kullandım)2 adet doğranmış soğan1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi100 gr tereyağ1/2 demet maydanoz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz2 bardak sutavukların terbiyesi için:1 adet rendelenmiş soğan1 corba kaşığı tuz
YAPILIŞI:  tavuklarımızı soğan rendesi ve tuzla ovuyoruz ve bir kenarda 10-15 dk beklemeye alıyoruz.Tereyağımızı tencerede eritiyoruz.Terbiyeden cıkartıp iyice yıkadığımız tavuklarımızı kurulayarak kızdırdığımız tereyağın içine atıp renkleri degisene kadar arkalı önlü cevrirek kızartıyoruz.Tavuklarımız kızardıktan sonra içine tuz,baharat ve arnavut biberlerimizi ekleyerek her tarafa eşit yayılmasını saglıyoruz.Suyunu ekleyip altını kısarak 20-25 dk pişmeye bırakıp sonrasında sıcak olarak servis yapıyoruz.