6 Ağustos 2014 Çarşamba

PİŞMEYEN CHEESECAKE




uzun zamandır denemek istediğim bir CAFEPORTAKAL  tarifi pişmeyen cheesecake , yaz aylarında serin serin yenebilecek hafif bir tatlı , görüntüsü güzel daha ne olsun...
ben daha büyük ( 24 cm) bir kalıpta yaptığım için ölçülerle oynadım
MALZEMELER:  
TABANI İÇİN:

  • 2 paket eti burçak  
  • 2 kaşık erimiş tereyağ ( ben 1 kaşık tereyağ-1 kaşıkta çırptığım şantiden kullandım) 
  • az ceviz kırığı   

ARA KREMASI İÇİN  

  • 2 poşet krem şanti 
  • 1 bardak süt 
  • 1 paket limon aromalı jöle  
  • 100 gr labne peynir
  • sıcak - soğuk su  

ÜZERİ İÇİN : 

  • hazır satılan meyveli sos  (evde istediğiniz meyve suyunu nişasta ile pişirerek yapabilirsiniz)

YAPILIŞI:  

  • eti burçak-tereyağ-krem şanti ve ceviz kırıklarını robottan geçirip yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kalıbın dibine bardağın tersi ile iyice bastırarak sıkı bir şekilde yerleştirdim.  
  • 2 poşet şantiyi 1 bardak süt ile iyice köpürtüp labneyi ekledim 
  • yarım bardak kaynar suda 1 paket jöleyi iyice erittikten sonra buzdolabından çıkmış 1 bardak soğuk suyu ekledim vee 
  • jöleyi de şantiye karıştırdım  
  • tüm bu karışımı bisküvinin üzerine döküp soğuması için dolaba kaldırdım  
  • 15 dk kadar sonra pişirip soğuttuğum meyveli sosu üzerine döküp en az 3-4 saat hatta 1 gece dolapta bekletebilirsiniz.



İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...