Kayıtlar

Temmuz 8, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TARÇINLI-KARANFİLLİ KIRMIZI ERİK SUYU veeeee....

Resim
Eve aldığım erikler çok ekşi çıkınca kaynatarak değerlendirdim, iftar için buzzzz gibi üstelik miss gibi tarçın ve karanfil kokulu...  MALZEMELER:    1 kilo kırmızı erik      2 bardak toz şeker   yeterince su  2 çubuk tarçın       5-6 tane karanfil   YAPILIŞI: Erikleri yıkayıp tencereye koyun, üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar su, tarçın ve karanfilleri ekledikten sonra erikler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın, daha sonra tel süzgeç yardımıyla başka bir tencereye süzün ve şekerini ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.    Şeker ayarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsinz.









VİŞNE SUYU
 vişneleri şekerle birlikte ezip süzgeçten geçirerek suyunu çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi şekerle kaynatıp  süzerek de suyunu da kullanabilirsiniz...