Kayıtlar

Temmuz 7, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DEMİR TATLISI-DEMİRLİ

Resim
BURSA' nın Orhangazi ilçesine bağlı köylerde bu tatlının nişan ve düğün törenlerinde yapıldığını biliyorum, aslında Erzurum ilimize ait bir tatlıymış ama nasılsa buralara kadar gelmiş ve özel günlerin özel bir tatlısı oluvermiş.
Ben tatlının tarifini  ve kalıbını bizim ailede tek yapan NECMİYE Halamdan aldım, artık o kadar usta olmuş ki göz kararı yapıyor ama aşağı yukarı bir tarif oluşturduk..
           HAMURU İÇİN:    

3 YUMURTA  1 BARDAK SU  3 KAŞIK NİŞASTA   1 -1,5 BARDAK UN ( kıvamı ayarlayabilmek için un veye su ilavesi yapabilirsiniz)YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU  1 ÇİMDİK TUZ   
 ŞERBETİ:

3 BARDAK ŞEKER 2 BARDAK SU  BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU  
           YAPILIŞI   :    
öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım, hamurumuzu çırpıp krep hamurundan daha koyu kıvamına getirelim . 
 TENCEREMİZE 2 PARMAK KADAR YAĞ KOYUP DEMİRİ DE İÇİNE KOYARAK KIZDIRALIM.
 DEMİR KIZDIĞINDA ÜZERİNİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE HAMURA BATIRIP (YARIM) HEMEN YAĞA SOKUN 2-3 DK SONRA HAFİF SALLAYARAK TATLI…