Kayıtlar

Temmuz 5, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KAÇAMAK

Resim
eşimin çok severek yediği bir göçmen yemeği KAÇAMAK... peynirli..kıymalı..kuşbaşılı ve sade soğanlı yapılabiliyor, benim evlendikten sonra kayınvalidemden gördüğüm bir yemek ustası değilim kendi ağız tadımıza göre yapmaya çalışıyorum...  MALZEMELERİMİZ:  kuşbaşı et....300 gr mısır unu...5-6 tane kuru soğan  ve sıvı yağ    
                                                           üzeri için tereyağ

kuru soğanları salataya doğrar gibi doğrayıp az tuzla ve az sıvı yağla karamelleşene kadar kavuruyoruz.  etlerimizi haşlayıp 1 parça tereyağı ile lezzetlendiriyoruz
                                      tepsinin altına soğanları yayıyoruz
                     üzerine etleri yayıyoruz ve tepsiyi bir kenarda beklemeye  alıyoruz...
 tencereye yaklaşık 1 litre su koyup içerisine 1 patatesi minik minik doğruyoruz az tuz atarak patatesler                                                       yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz
 üzerine 300 gr mısır ununu döküp delikler açıyoruz bu deliklerden suyu…