1 Temmuz 2014 Salı

SULTAN KEBABI








SULTAN KEBABI beğenerek takip ettiğim ARDA'nın MUTFAĞI  na ait. Ramazanda iftara gelecek misafirleriniz için doyurucu bir o kadar da lezzetli bir kebap, biz çok beğendik sizlerin de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER: 
  • 250 gr kuşbaşı et (ben dana kullandım)
  • 2 adet yufka
  • 100 gr bezelye
  • 1 adet patates  küçük küp doğranmış 
  • 1 adet kabak vardı ben kullanmadım
  • 1 adet havuç  küçük küp doğranmış
  • 1 adet soğan  yemeklik doğranmış
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ½ su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

BEŞAMEL SOS:  
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber  

Üzeri için:
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi  
YAPILIŞI: 
--öncelikle etim dana olduğu için düdüklü tencerede bir süre haşladım, kuzu eti ile yapılacaksa gerek yok. 
--Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun. 
--Ardından  patates, havuç, bezelye, ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
--Salçayı suyun içinde eritin ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
-- Beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber  ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.
--Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kasenin içine oturtun, 
-- yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.
--Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...