Kayıtlar

Haziran 2, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR

Resim
Enginarın en bol zamanı bol bol tüketmek gerekiyor, faydası saymakla bitmez en büyük özelliği vücuttaki zehri atıyor olması bu sebeple bol olduğu mayıs - haziran aylarında sofralarınızdan eksik etmeyin derim.   Ben şu pazarlarda suda bekleyen enginarları hiç almam beyaz kalmaları için ilaçlı suda bekletiyorlar, benim gibi allerjik durumunuz varsa vay halinize, bu sebeple ayıklatıp hemen eve gelip pişireceksiniz ya da ayıklanmamış alıp evde ayıklayacaksınız.  
MALZEMELER:   4 enginar
1 kase ayıklanmış bezelye
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane büyükçe kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz...1 kesme şeker      YAPILIŞI:      Enginarları ayıklayıp limonlu suda bir süre bekletin,  bu arada düdüklü tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanı bir süre kavurun   ve küp küp doğradığınız patates ve havuçları atın   bunları da soteledikten sonra bezelyeleri atın bir süre sonra bütün olarak ayıklanmış enginarları üzerlerine  ters kapatın   tuzunu, suyunu, şekerini , birkaç damla lim…