Kayıtlar

Mart 8, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

VİŞNELİ PRENSES TACI

Resim
daha önce bisküvisiz olarak yayınladığım bu tarifi araya istediğiniz bir bisküviyi rondodan geçirerek koyabilirsiniz.    VİŞNELİ İRMİK TATLISI MALZEMELER:  1 KİLO SÜT   10 KAŞIK İRMİK  12 KAŞIK TOZ ŞEKER ÜZERİ İÇİN: 4 BARDAK VİŞNE SUYU 4 KAŞIK NİŞASTA  6 KAŞIK ŞEKER  VİŞNE TANELERİ  
YAPILIŞI:  Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir, Islatılmış kalıbın altına dökülür. Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir İrmikli muhallebinin üzerine dökülür Buzdolabında soğumaya bırakılır,3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.