8 Mart 2014 Cumartesi

VİŞNELİ PRENSES TACI



daha önce bisküvisiz olarak yayınladığım bu tarifi araya istediğiniz bir bisküviyi rondodan geçirerek koyabilirsiniz.    VİŞNELİ İRMİK TATLISI     
MALZEMELER
  • 1 KİLO SÜT   
  • 10 KAŞIK İRMİK  
  • 12 KAŞIK TOZ ŞEKER  
ÜZERİ İÇİN:
  • 4 BARDAK VİŞNE SUYU 
  • 4 KAŞIK NİŞASTA  
  • 6 KAŞIK ŞEKER  
  • VİŞNE TANELERİ  

YAPILIŞI: 
  • Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir, 
  • Islatılmış kalıbın altına dökülür. 
  • Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir 
  • İrmikli muhallebinin üzerine dökülür 
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır,
  • 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...