23 Ocak 2014 Perşembe

KÖFTELİ BEZELYE


bezelyeyi genelde kıymalı ya da kuşbaşı etle yapardım bir komşumun önerisi ile köfteli yaptım biz beğendik, denemek isteyenler için işte tarif:
MALZEMELER:

  • 1 paket donmuş bezelye
  • 300 gr kadar kıyma (rende soğan-karabiber ve tuzla tatlandırılmış)
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 kuru soğan
  • yağ -salça-tuz

YAPILIŞI:

  • kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle birlikte yoğurulup küçük köfteler yapılır.
  • tencerede yağ eritilir köfteler içine atılarak kızartılır delikli kepçe aile kızaran köfteler başka bir kaba alınır aynı yağa yemeklik doğranmış soğanlar havuçlar atılıp kavrulur, daha sonra küp doğranmış patatesler eklenir bir süre kavrulduktan sonra salçası ve suyu eklenip bezelyeler-köfteler  konur tuzu ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...