PİŞMEYEN CHEESECAKE




uzun zamandır denemek istediğim bir CAFEPORTAKAL  tarifi pişmeyen cheesecake , yaz aylarında serin serin yenebilecek hafif bir tatlı , görüntüsü güzel daha ne olsun...
ben daha büyük ( 24 cm) bir kalıpta yaptığım için ölçülerle oynadım
MALZEMELER:  
TABANI İÇİN:

  • 2 paket eti burçak  
  • 2 kaşık erimiş tereyağ ( ben 1 kaşık tereyağ-1 kaşıkta çırptığım şantiden kullandım) 
  • az ceviz kırığı   

ARA KREMASI İÇİN  

  • 2 poşet krem şanti 
  • 1 bardak süt 
  • 1 paket limon aromalı jöle  
  • 100 gr labne peynir
  • sıcak - soğuk su  

ÜZERİ İÇİN : 

  • hazır satılan meyveli sos  (evde istediğiniz meyve suyunu nişasta ile pişirerek yapabilirsiniz)

YAPILIŞI:  

  • eti burçak-tereyağ-krem şanti ve ceviz kırıklarını robottan geçirip yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kalıbın dibine bardağın tersi ile iyice bastırarak sıkı bir şekilde yerleştirdim.  
  • 2 poşet şantiyi 1 bardak süt ile iyice köpürtüp labneyi ekledim 
  • yarım bardak kaynar suda 1 paket jöleyi iyice erittikten sonra buzdolabından çıkmış 1 bardak soğuk suyu ekledim vee 
  • jöleyi de şantiye karıştırdım  
  • tüm bu karışımı bisküvinin üzerine döküp soğuması için dolaba kaldırdım  
  • 15 dk kadar sonra pişirip soğuttuğum meyveli sosu üzerine döküp en az 3-4 saat hatta 1 gece dolapta bekletebilirsiniz.



Yorumlar

ÖZLEM TURAN dedi ki…
tam benlik kolay bir tarif. Hem de cheesecake i çok severim. Teşekkürler paylaştığınız için. Sevgiler.
Nes-Kayfee / Nesli dedi ki…
Ellerine sağlık çok severek yeriz. Bu tarif her zaman yapılabilecek bir tarif, paylaşım için teşekkürler canım. Dilekcim jöle bildiğimiz dr oetkeren lacivert paketli olan jölesi mi?
Ahu Zehra dedi ki…
merhabaa tarifiniz çok ilgi çekici hele ki blogunuz en iyi bloglardan ve sıkı takipçisi olduklarımın başında geliyor ! benim bloguma ziyaret ederseniz mutluluk duyarım sevgileirm AHU cafelondon.blogspot.com