Kayıtlar

Ekim, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Resim

KÜLAHTA KEK

Resim
külahta kekleri sevgili Tijen  Kanaltürk  de yayınlanan 5 ÇAYI programında yapmıştı, uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti hemen denedim.  İşte tarif:
MALZEMELER:  

3 yumurta1 bardak toz şekeryarım bardak sıvı yağyarım bardak süt1,5 su bardağı unyarım paket kabartma tozu  9 tane külah
ÜZERİ İÇİN: 
Sevgili Tijen çok güzel peynirli bir krema yapmıştı ama biz peynir sevmeyen bir aile olduğumuz için ben vanilyalı Creme Ole kullandım

YAPILIŞI: 
kek hamurunu çırpıp külahların içerideki çizgisine kadar krema sıkacağı ile doldurdum,külahlarımın altı düz olduğu için herhangi bir desteğe gerek kalmadı direk tepsiye dizip 170 derecede fırınladımsoğuttuktan sonra paketin üzerindeki tarife göre hazırladığım creme ole yi krema sıkacağı ile üzerlerine sıkıp servise hazırladım.
yapılışını verdiğim linkten seyredebilirsiniz.
http://www.lezzetibol.com/bes-cayi/kulahta-muffin-donut-ve-karamel-kremali-kolay-pasta.html

BAYRAM HAZIRLIKLARI

Resim
TÜM İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN,
KAKAOLU ŞEKERPARE

 KANDİL SİMİTİ

KİRPİ ÇİKOLATA
 MERCİMEKLİ KÖFTE

TAVUK SARMA

Resim
MALZEMELER: 
2 parça göğüs eti (enine kesilip 4 parça olacak) garnitür (havuç-kabak-bezelye)1 br süt 1 dolu kaşık un  tereyağ tuz-karabiber 
YAPILIŞI:  

Öncelikle sebzeleri istediğiniz ölçülerde kesip hafif soteliyoruz  beşamel sos için  tereyağda kavurduğumuz unun üzerine su veya süt ekleyip  kaynatıyoruz ılınmaya bırakıyoruz. Enine kestiğimiz göğüs etlerini biraz dövüp 1 kaşık beşamel sos koyuyoruz üzerine garnitürleri koyup tavukları rulo yapıyoruz herhangi bir iple bağlayıp tavada kızartıyoruz. afiyet olsuunnn..

BURSA'dan MAGGİ LEZZET TIR' ı GEÇTİ...

Resim
MAGGİ PİLAV TAVUK FESTİVALİ' nde sevgili ELİF KORKMAZEL ile buluştuk, harika 2 gün geçirdik, biz çok eğlendik. Yüzlerce insana tavuklu pilav ve bir sürü TUPPERWARE - FAİRY ve MAGGİ 'nin ürünleri dağıtıldı, yarışmalar harikaydı, BİZ de ANNEMİNELİ Zehra ablamla konuklara yemek yaptırdık. MAGGİ ile çok güzel lezzetler çıktı.



TAHİNLİ KEK

Resim
Tahinli kek-Tahinli pide -Tahinli kurabiye hangisine hayır diyebilirsiniz, ben hiç birine çünkü tahinle yapılan her şeye bayılıyorum.
Tahinli keki daha önce de yayınlamıştım TAHİNLİ KEK , kış geliyor misafirlikler başlıyor, aklınızda bulunsun diye düşündüm.
MALZEMELER:
3 yumurta4 kaşık tahin1 bardak yoğurt1 bardaktan biraz az sıvıyağyarım bardak kadar kırılmış ceviz1,5 bardak tozşeker4 fincan unk.tozu--vanilyaÜZERİ İÇİN:
5-6 KAŞIK TAHİNyarım bardak kadar tozşekerYAPILIŞI:

yumurta-şeker-yağ-yoğurt ve tahin çırpılır  un-k.tozu vanilyası ve cevizi eklenerek kek hamuru yapılır. Yağlanmış unlanmış kalıba dökülüp üzerine tahin gezdirilir,tozşeker ekilir   175-200 derecede 20 dk kadar pişirilir.

BURSA KENT ORMANI-TARAÇA' da KAHVALTI

Resim
BURSA KENT ORMANDA YENİ AÇILAN TARAÇA ET RESTORANI BİZ BURSALI BLOG YAZARLARINI KEYİFLİ BİR SABAH KAHVALTISINA DAVET ETTİLER

 MANZARA VE KAHVALTI HARİKAYDI
REZERVASYON NUMARASI: 0532 1388731

UZAY PASTANESİ ''TABAĞIMIZDA SAĞLIKLI KELİMELER''

Resim
Bursa' nın çok eski pastanelerinden olan UZAY PASTANESİ, FİT MENÜ tanıtımında Bursalı Bloggerları ağırladı.  UZAY PASTANESİ teşekkürler...


her şey sağlıklı ve çok güzeldi , güler yüzü ve misafirperverliği için ÖZGE EROL' a teşekkür ederiz.