Kayıtlar

Eylül, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATATESLİ-PATLICANLI BÖREK VE RULO PASTA

Resim
Bu gün pazar, tüm ev halkı evde olunca benim de mutfakta işim hiç bitmiyor tatlısı-tuzlusu-yemeği derken gece yarısı oldu işte yaptıklarımdan birkaçı   PATATESLİ KOL BÖREĞİ  PATLICANLI GÜL BÖREK  
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2013/05/patlicanli-gul-borek.html

http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2013/05/patlicanli-gul-borek.html
     MUZLU RULO PASTA


MALZEMELER: 5 yumurta4 fincan şeker5 fincan un ,1 fincan ılık su1 paket kabartma tozu1 fiske tuzKREMASI:4 bardak süt2 kaşık nişasta2 kaşık un6 kaşık şekervanilya -arasına koymak için 2 tane büyük muz YAPILIŞI:oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkınca sıcakken kağıt yardımıyla rulo yapılıp bir süre soğuması beklenir.krema yapılıp ılık haldeyken açılan rulo…

ETLİ PAZI SARMASI

Resim
Geçen hafta Orhangazi de yaşayan teyzemi ziyarete gittik ilk kez pazı sarması yedim gerçekten çok lezzetliydi asma yaprağına göre daha ince olması ve daha rahat sarılması cazip geldi fotoğrafladım fakat tarifin detaylarını daha sonra alacağım.

ŞEFTALİLİ ALMAN PASTA

Resim
--- MALZEMELER: (kare borcam için)   5 yumurta, 1 bardak tozşeker, 1,5 bardak un, 1 paket kabartma tozu ---KREMASI:  2 bardak süt4 kaşık un,3 kaşık şeker1 paket kremşanti1 bardak soğuk süt  üzerine pudra şekeri ---YAPILIŞI:  öncelikle kremayı yapıp soğuması için bekletin, çok sert bir krema oluyor panik yapmayın 1 bardak sütle krem şantiyide hazırlayıp iyice soğuyan kremaya ekleyip mikserle iyice çırpın, pütür kalmamasına dikkat edin ara kremamız hazır.  kek için 5 yumurtayla şekeri iyice çırpın  ,eleyerek ununu ve kabartma tozunu ekleyin  yağlanmış,unlanmış kare borcamda 175 derecede pişirin   Fırından çıkan kek biraz soğuyunca borcamdan çıkarıp iple arasını kesin alt parçayı tekrar alta yerleştirin   üzerine tüm kremayı boşaltın,  istenirse meyve konabilir ikinci katıda kapatıp bol pudra şekeri ekin.AFİYET OLSUUUNNN..