Kayıtlar

Ağustos 4, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE-SU MUHALLEBİSİ = GoldMaster-Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor 4-

Resim
ET SOTE
 MALZEMELER:

Yarım kilo kuşbaşı et  2 adet soğan 2 adet sivri biber 2-3 adet domates  tuz-karabiber  
ÇANAK İÇİN:  

4 tane milföy Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra   terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım,  çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.YAPILIŞI: 

Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim,  Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.  Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım  Domatesleri ekleyip bir süre daha  kavurduktan sonra 1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim. 
         SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ

MALZEMELER: 

muhallebi

5 bardak su  5 kaşık mısır nişastası   
şerbet 

6 bardak su  2 bardak toz şeker  kabuk tarçın karanfil   kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI: 

Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,  bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım…