4 Ağustos 2013 Pazar

MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE-SU MUHALLEBİSİ = GoldMaster-Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor 4-

ET SOTE

 MALZEMELER:  

  • Yarım kilo kuşbaşı et  
  • 2 adet soğan 
  • 2 adet sivri biber 
  • 2-3 adet domates  
  • tuz-karabiber  

ÇANAK İÇİN:  

  • 4 tane milföy 
  • Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra   terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım,  çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.
YAPILIŞI: 

  • Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim, 
  •  Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.  
  • Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım  
  • Domatesleri ekleyip bir süre daha  kavurduktan sonra 
  • 1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim. 

                                               SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ

MALZEMELER: 
  
muhallebi

  • 5 bardak su  
  • 5 kaşık mısır nişastası   

şerbet 

  • 6 bardak su  
  • 2 bardak toz şeker  
  • kabuk tarçın 
  • karanfil   
  • kırmızı gıda boyası

YAPILIŞI: 

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,  
  • bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım    
  • su ve şekeri ateşe koyup içine tarçın ve karanfillerin olduğu keseyi atalım  
  • çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim ve  
  • 20 dk kadar kaynatalım    
  • 5 bardak su ve 5 kaşık nişastayı muhallebi kıvamında pişirelim 
  • ıslatılmış borcama dökelim  
  • her ikisi de soğuduktan sonra küp küp kestiğimiz muhallebimizin üzerine şerbetimizi döküp 
  • buz ile servis edelim.

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...