Kayıtlar

Temmuz 27, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-

Resim
MALZEMELER:


500 gram kıyma1 adet soğan1 yumurta1/2 demet maydanoz3-4 diş sarımsak2 dilim bayat ekmek içiTuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN:


1 adet yufka50 gram margarin veya sıvıyağSOSU:
1 yemek kaşığı biber salçası1 su bardağı su1 kaşık tereyağ1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE


yeterince yoğurt2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI

Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına s…