Kayıtlar

Temmuz 26, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KAKAOLU ŞEKERPARE

Resim
MALZEMELER

yarım paket yumuşak margarin 1 çay bardağı irmik 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket kakao (25 gr) aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)  FINDIK  
ŞERBET İÇİN:  

3,5 bardak şeker 3,5 bardak su  birkaç damla limon suyu    YAPILIŞI:  

Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım. Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım  200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.