Kayıtlar

Temmuz 19, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-

Resim
SAKSI  KEBABI



MALZEMELER: 2 TANE BOSTAN PATLICAN MİSKET KÖFTE  2 PATATES 2 TANE DOMATES 1 DİŞ SARIMSAK KARABİBER-TUZ  
YAPILIŞI: Patlıcanlar  alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür,  İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir, Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.  
SOS İÇİN:   2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır. 


VİŞNELİ İRMİK TATLISI MALZEMELER:  1 KİLO SÜT   10 KAŞIK İRMİK  12 KAŞIK TOZ ŞEKER ÜZERİ İÇİN: 4 BARDAK VİŞNE SUYU 4 KAŞIK NİŞASTA  6 KAŞIK ŞEKER  VİŞNE TANELERİ  
YAPILIŞI:  Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir, Islatılmış kalıbın altına dökülür. Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir İrmikli muhallebinin üzerine dökülür Buzdolabında soğumaya bırakılır,3-4 saat sonra ters çev…