Kayıtlar

Temmuz, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-

Resim
MALZEMELER:


500 gram kıyma1 adet soğan1 yumurta1/2 demet maydanoz3-4 diş sarımsak2 dilim bayat ekmek içiTuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN:


1 adet yufka50 gram margarin veya sıvıyağSOSU:
1 yemek kaşığı biber salçası1 su bardağı su1 kaşık tereyağ1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE


yeterince yoğurt2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI

Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına s…

KAKAOLU ŞEKERPARE

Resim
 MALZEMELER

yarım paket yumuşak margarin 1 çay bardağı irmik 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket kakao (25 gr) aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)  FINDIK  
ŞERBET İÇİN:  

3,5 bardak şeker 3,5 bardak su  birkaç damla limon suyu    YAPILIŞI:  

Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım. Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım  200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.

SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-

Resim
SAKSI  KEBABI



MALZEMELER: 2 TANE BOSTAN PATLICAN MİSKET KÖFTE  2 PATATES 2 TANE DOMATES 1 DİŞ SARIMSAK KARABİBER-TUZ  
YAPILIŞI: Patlıcanlar  alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür,  İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir, Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.  
SOS İÇİN:   2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır. 


VİŞNELİ İRMİK TATLISI MALZEMELER:  1 KİLO SÜT   10 KAŞIK İRMİK  12 KAŞIK TOZ ŞEKER ÜZERİ İÇİN: 4 BARDAK VİŞNE SUYU 4 KAŞIK NİŞASTA  6 KAŞIK ŞEKER  VİŞNE TANELERİ  
YAPILIŞI:  Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir, Islatılmış kalıbın altına dökülür. Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir İrmikli muhallebinin üzerine dökülür Buzdolabında soğumaya bırakılır,3-4 saat sonra ters çev…

Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.

Resim
Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!

Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com

Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi

Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi

Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi

Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi

Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr

İnanın bu adresler çok işinize …

AKŞAMA NE Mİ YAPALIM?????

Resim
FIRINDA KARNIYARIK: 

 PATLICANLARI ALACA SOYUP BİR SÜRE TUZLU SUDA BEKLETTİM,  DAHA SONRA KURULAYIP KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİP YAĞLADIM  VE KIZARANA KADAR FIRINLADIM. DAHA SONRA YAPTIĞIM KARNIYARIK İÇİNİ VE DOMATES SOSUNU EKLEYİP İFTARA YAKIN TEKRAR KIZARMASI İÇİN FIRINA VERECEĞİM.
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

 PİLAV OLMAZSA OLMAZ

 VEE BİCİ BİCİİİİİ

CROWNE PLAZA 'da BLOGGER İFTARI

Resim
Bu akşam Bursalı bloggerler olarak Crowne Plaza'nın davetlisi olarak sevgili Elif'in organize ettiği harika iftar yemeğinde beraberdik.
Canlı müzik eşliğinde havuz başında yaptık iftarımızı, emeği için sevgili Elif'e bizi harika bir şekilde ağırlayan Crowne Plaza'ya ve çalışanlarına teşekkür ederiz...



KREM KARAMEL

Resim
ÇOK uzun zamandır yaptığım bu tatlıyı  sizlerle paylaşmadığımı farkettim, bizim çok sevdiğimiz, çokta pratik bir tatlı denemeyen varsa hemen mutfağa..
MALZEMELER:
4 YUMURTA
1 litre süt
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
KARAMEL İÇİN :
1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
ÖNcelikle karameli yapıp soğumaya bırakalım,bunun için 1 çay bardağı toz şekeri teflon tavada rengi kahverengi olana kadar yakalım.Kapların dibine paylaştıralım 8 kalıp çıkıyor.
1 kilo sütü hafif ılıtalım içine 1 bardak tozşekeri koyup erimesini sağlayalım. Başka bir kasede 4 tane yumurtayı fazla köpürtmeden çırpalım şekerli süte vanilya ile birlikte ekleyelim kaselere paylaştıralım. Kaseleri içinde su dolu olan bir fırın kabına dizip yaklaşık 40 dk kadar fırınlayalım.

İSLİM KEBABI VE NOHUT SALATASI--Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor--

Resim
İSLİM KEBABI MALZEMELER:

4 adet patlıcandomates-biberkızartmak için sıvıyağ
KÖFTESİ İÇİN:

400 GRAM kıyma1 büyük soğan1 dilim ekmek içikarabiber-tuz-kimyon
SOS:

domates salçası-su
YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim genişliğinde boyuna kesilir tuzlu suda beklemeye alınır.köfte yoğurulur ister ızgara ister tavada kızartılır. ( ben mini fırın tepsisine dizip ızgara yaptım)daha sonra patlıcanlar iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. Derinbir  kaseye patlıcanlar karşılıklı yerleştirilir araya köfte konarak kapatılır fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan ile sabitlenir, sos için salça sulandırılıp bir taşım kaynatılır ve fırın kabına dökülür,  eğer domates kullanacaksanız domates rendelenir az sıvı yağda öldürülür suyu eklenip kaba boşaltılır. 200 derecede pişirilir.    NOHUT SALATASI
MALZEMELER  : haşlanmış nohutmaydanoz-dereotu-taze soğan-közlenmiş kırmızı biberzeytinyağı-limon-tuzYAPILIŞI:   mümkünce geceden, değilse en az 2 saat önc…

HAYIRLI RAMAZANLAR- 1. GÜN İFTAR ÖNERİLERİ

Resim
MERCİMEK ÇORBASI
 TAVUK IZGARA

TAVUK IZGARA
 FIRINDA PATATES
 BULGUR PİLAVI
DONDURMALI KEŞKÜL
KEŞKÜL-TARİFE ULAŞMAK İÇİN  http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/09/keskul.html  TIKLAYIN

BELİ KIRIK

Resim
BELİ KIRIK


MALZEMELER:

1 KİLO UZUN PATLICANDOMATESSARIMSAKSİVRİ BİBERTUZ -SIVI YAĞ
KÖFTESİ İÇİN:

300 GR KADAR KIYMA1 KAŞIK KADAR  EKMEK İÇİ(olmasa da olur)1 SOĞANkarabiber-tuz
YAPILIŞI:

Kıyma , ekmek içi ve istenen baharatlarla köfte yoğurulup elle iyice bastırılarak şekil verilir.Patlıcanlar 2 şer santim arayla verevine koparmadan kesilir, tuzlu suda bir süre bekletilir.  Daha sonra yıkanıp kurulanan patlıcanların kesiklerinin aralarına köfteler yerleştirilip tencereye ya da tepsiye dizilir,üzerine sıvı yağ- bol domates rendesi-sarımsak ve doğranmış sivri biberler konup ister fırında, istenirse de tencerede kısık ateşte pişirilir.Domatesler susuz ise domates salçası sulandırılıp eklenebilir






GOLDMASTER YEMEK BLOĞU YAZARLARINI AĞIRLADI

Resim
Ohannes Kan (Sosyal Medya Yöneticisi) nin davetlisi olarak GoldMaster'ın  Beylikdüzü 'ndeki fabrikalarında yemek bloğu yazarı arkadaşlarımızla buluştuk. http://www.goldmaster.com.tr/ ürünleri buradan inceleyebilirsiniz.  Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Bora Abdik, GoldMaster Elektrikli Ev Aletleri İş Geliştirme Direktörü Sedat Çulfaz, GoldMaster Elektriksiz Ürün Grubu İş Geliştirme Direktörü Murat Nadas, GoldMaster Pazarlama Müdürü Gaye Öner, yemek bloggerı ve Chef Filiz Çatalkaya ve Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.