Kayıtlar

Temmuz, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-

Resim
MALZEMELER: 500 gram kıyma 1 adet soğan 1 yumurta 1/2 demet maydanoz 3-4 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon SARMAK İÇİN: 1 adet yufka 50 gram margarin veya sıvıyağ SOSU : 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı su 1 kaşık tereyağ 1 adet yumurta üzerine sürmek için ÜZERİNE yeterince yoğurt 2 kaşık tereyağ YAPILIŞI Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır . 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur.  1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kada

KAKAOLU ŞEKERPARE

Resim
 MALZEMELER   yarım paket yumuşak margarin  1 çay bardağı irmik  2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)  1 çay bardağı hindistan cevizi  1 çay bardağı pudra şekeri  1 çay bardağı sıvıyağ  1 paket kabartma tozu  1 paket kakao (25 gr)  aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)   FINDIK   ŞERBET İÇİN:   3,5 bardak şeker  3,5 bardak su   birkaç damla limon suyu     YAPILIŞI:   Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım.  Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım  yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım   200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim  çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.

SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-

Resim
SAKSI  KEBABI MALZEMELER:     2 TANE BOSTAN PATLICAN  MİSKET KÖFTE   2 PATATES  2 TANE DOMATES  1 DİŞ SARIMSAK  KARABİBER-TUZ   YAPILIŞI:    Patlıcanlar  alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür,   İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir,  Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.  Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.   SOS İÇİN:   2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır.  VİŞNELİ İRMİK TATLISI MALZEMELER :  1 KİLO SÜT    10 KAŞIK İRMİK   12 KAŞIK TOZ ŞEKER   ÜZERİ İÇİN : 4 BARDAK VİŞNE SUYU  4 KAŞIK NİŞASTA   6 KAŞIK ŞEKER   VİŞNE TANELERİ   YAPILIŞI:  Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir,  Islatılmış kalıbın altına dökülür.  Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne b

Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.

Resim
 Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız. Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız. Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlar la iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı? Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda! Pakmaya sosyal ağ ları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncel lenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda. Kısacası siz neredeyseniz biz de orada! Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla: mutfaginyildizi.com Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle: facebook/mutfaginyildizi Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla: youtube/user/mutfaginyildizi Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla: pinterest/mutfaginyildizi Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle: twitter/mutfaginyildizi Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle: pakmaya.com.tr

AKŞAMA NE Mİ YAPALIM?????

Resim
FIRINDA KARNIYARIK:   PATLICANLARI ALACA SOYUP BİR SÜRE TUZLU SUDA BEKLETTİM,   DAHA SONRA KURULAYIP KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİP YAĞLADIM   VE KIZARANA KADAR FIRINLADIM.  DAHA SONRA YAPTIĞIM KARNIYARIK İÇİNİ VE DOMATES SOSUNU EKLEYİP İFTARA YAKIN TEKRAR KIZARMASI İÇİN FIRINA VERECEĞİM. Z EYTİNYAĞLI TAZE FASULYE  PİLAV OLMAZSA OLMAZ  VEE BİCİ BİCİİİİİ

CROWNE PLAZA 'da BLOGGER İFTARI

Resim
Bu akşam Bursalı bloggerler olarak  Crowne Plaza   'nın davetlisi olarak sevgili  Elif 'in organize ettiği harika iftar yemeğinde beraberdik. Canlı müzik eşliğinde havuz başında yaptık iftarımızı, emeği için sevgili Elif'e bizi harika bir şekilde ağırlayan Crowne Plaza'ya ve çalışanlarına teşekkür ederiz...

KREM KARAMEL

Resim
ÇOK uzun zamandır yaptığım bu tatlıyı  sizlerle paylaşmadığımı farkettim, bizim çok sevdiğimiz, çokta pratik bir tatlı denemeyen varsa hemen mutfağa.. MALZEMELER: 4 YUMURTA 1 litre süt 1 bardak toz şeker 1 paket vanilya KARAMEL İÇİN : 1 çay bardağı toz şeker YAPILIŞI: ÖNcelikle karameli yapıp soğumaya bırakalım,bunun için 1 çay bardağı toz şekeri teflon tavada rengi kahverengi olana kadar yakalım.Kapların dibine paylaştıralım 8 kalıp çıkıyor. 1 kilo sütü hafif ılıtalım içine 1 bardak tozşekeri koyup erimesini sağlayalım. Başka bir kasede 4 tane yumurtayı fazla köpürtmeden çırpalım şekerli süte vanilya ile birlikte ekleyelim kaselere paylaştıralım. Kaseleri içinde su dolu olan bir fırın kabına dizip yaklaşık 40 dk kadar fırınlayalım.

İSLİM KEBABI VE NOHUT SALATASI--Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor--

Resim
İSLİM KEBABI MALZEMELER: 4 adet patlıcan domates-biber kızartmak için sıvıyağ KÖFTESİ İÇİN: 400 GRAM kıyma 1 büyük soğan 1 dilim ekmek içi karabiber-tuz-kimyon SOS: domates salçası-su YAPILIŞI: Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim genişliğinde boyuna kesilir tuzlu suda beklemeye alınır. köfte yoğurulur ister ızgara ister tavada kızartılır. ( ben mini fırın tepsisine dizip ızgara yaptım) daha sonra patlıcanlar iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.  Derin bir  kaseye patlıcanlar karşılıklı yerleştirilir araya köfte konarak kapatılır fırın tepsisine yerleştirilir.  Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan ile sabitlenir,  sos için salça sulandırılıp bir taşım kaynatılır ve fırın kabına dökülür,   eğer domates kullanacaksanız domates rendelenir az sıvı yağda öldürülür suyu eklenip kaba boşaltılır.  200 derecede pişirilir.                         NOHUT SALATASI MALZEMELER  :   haşlanmış nohut maydanoz-dereotu-taze soğan- köz

HAYIRLI RAMAZANLAR- 1. GÜN İFTAR ÖNERİLERİ

Resim
 MERCİMEK ÇORBASI  TAVUK IZGARA TAVUK IZGARA  FIRINDA PATATES  BULGUR PİLAVI DONDURMALI KEŞKÜL KEŞKÜL-TARİFE ULAŞMAK İÇİN  http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/09/keskul.html   TIKLAYIN

BELİ KIRIK

Resim
BELİ KIRIK MALZEMELER: 1 KİLO UZUN PATLICAN DOMATES SARIMSAK SİVRİ BİBER TUZ -SIVI YAĞ KÖFTESİ İÇİN: 300 GR KADAR KIYMA 1 KAŞIK KADAR  EKMEK İÇİ(olmasa da olur) 1 SOĞAN karabiber-tuz YAPILIŞI: Kıyma , ekmek içi ve istenen baharatlarla köfte yoğurulup elle iyice bastırılarak şekil verilir. Patlıcanlar 2 şer santim arayla verevine koparmadan kesilir, tuzlu suda bir süre bekletilir.   Daha sonra yıkanıp kurulanan patlıcanların kesiklerinin aralarına köfteler yerleştirilip tencereye ya da tepsiye dizilir, üzerine sıvı yağ- bol domates rendesi-sarımsak ve doğranmış sivri biberler konup ister fırında, istenirse de tencerede kısık ateşte pişirilir. Domatesler susuz ise domates salçası sulandırılıp eklenebilir

GOLDMASTER YEMEK BLOĞU YAZARLARINI AĞIRLADI

Resim
 Ohannes Kan (Sosyal Medya Yöneticisi) nin davetlisi olarak GoldMaster'ın  Beylikdüzü 'ndeki fabrikalarında yemek bloğu yazarı arkadaşlarımızla buluştuk. http://www.goldmaster.com.tr/  ürünleri buradan inceleyebilirsiniz.  Yönetim Kurulu Başkanı  Sibel Bora Abdik , GoldMaster Elektrikli Ev Aletleri İş Geliştirme Direktörü  Sedat Çulfaz , GoldMaster Elektriksiz Ürün Grubu İş Geliştirme Direktörü  Murat Nadas,  GoldMaster Pazarlama Müdürü  Gaye Öner,  yemek bloggerı ve  Chef Filiz Çatalkaya  ve Uzman Diyetisyen  Ayşegü l Bahar ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.