26 Şubat 2012 Pazar

AYVA TATLISI


FIRINLANMADAN ÖNCE
MALZEMELER:
4 AYVA
16 KAŞIK ŞEKER (her yarım ayvaya 2 kaşık)
1 büyük kase limonlu su (soyarken ayvalar kararmasın diye)
yarım bardak su
çok az kırmızı gıda boyası -karanfil
2 elma
üzerine kaymak(biz yemediğimiz için yok)

ayvaları soyup enlemesine ortadan bölüyorum çekirdek yataklarını dolma oyacağı ile çıkartıp ayvaları tencereye diziyorum(ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum) her yarım ayvanın ortasına 2 dolu kaşık toz şeker koyup ayva çekirdeklerini, 3-4 karanfili, ve yarım bardak suyu (istenirse suyun içine gıda boyası) tencereye koyup 5 -7 dk pişiriyorum.Daha sonra tepsiye dizip fırınlıyorum.Ortalarına elma koymak isterseniz 2 elmayı rendeleyip biraz ayvanın suyundan alıp başka bir tavada pişirip fırınlamadan önce ortalarına koyabilirsiniz.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...