Kayıtlar

Şubat 26, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

AYVA TATLISI

Resim
FIRINLANMADAN ÖNCE
MALZEMELER: 4 AYVA 16 KAŞIK ŞEKER (her yarım ayvaya 2 kaşık) 1 büyük kase limonlu su (soyarken ayvalar kararmasın diye) yarım bardak su çok az kırmızı gıda boyası -karanfil 2 elma üzerine kaymak(biz yemediğimiz için yok)
ayvaları soyup enlemesine ortadan bölüyorum çekirdek yataklarını dolma oyacağı ile çıkartıp ayvaları tencereye diziyorum(ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum) her yarım ayvanın ortasına 2 dolu kaşık toz şeker koyup ayva çekirdeklerini, 3-4 karanfili, ve yarım bardak suyu (istenirse suyun içine gıda boyası) tencereye koyup 5 -7 dk pişiriyorum.Daha sonra tepsiye dizip fırınlıyorum.Ortalarına elma koymak isterseniz 2 elmayı rendeleyip biraz ayvanın suyundan alıp başka bir tavada pişirip fırınlamadan önce ortalarına koyabilirsiniz.