Kayıtlar

Şubat, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SALATA SEÇENEKLERİ

Resim
YOĞURTLU LAHANA SALATASI http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/2012/01/yogurtlu-lahana-salatas.html haşlanmış karnıbahar salatası TEL ŞEHRİYE SALATASI MOR LAHANA SALATASI KURU DOLMA PATLICAN SALATASI SEMİZOTU SALATASI RULO PATATES SALATASI LAHANA SALATASI http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/2011/04/beyaz-lahana-salatas.html TOST EKMEĞİ SALATASI PEYNİR TOPLARI BUĞDAY SALATASI FELLAH KÖFTESİ YOĞURTLU MAYONEZLİ PATATES SALATASI ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI BÖRÜLCE SALATASI FELLAH KÖFTESİ

AYVA TATLISI

Resim
FIRINLANMADAN ÖNCE MALZEMELER: 4 AYVA 16 KAŞIK ŞEKER (her yarım ayvaya 2 kaşık) 1 büyük kase limonlu su (soyarken ayvalar kararmasın diye) yarım bardak su çok az kırmızı gıda boyası -karanfil 2 elma üzerine kaymak(biz yemediğimiz için yok) ayvaları soyup enlemesine ortadan bölüyorum çekirdek yataklarını dolma oyacağı ile çıkartıp ayvaları tencereye diziyorum(ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum) her yarım ayvanın ortasına 2 dolu kaşık toz şeker koyup ayva çekirdeklerini, 3-4 karanfili, ve yarım bardak suyu (istenirse suyun içine gıda boyası) tencereye koyup 5 -7 dk pişiriyorum.Daha sonra tepsiye dizip fırınlıyorum.Ortalarına elma koymak isterseniz 2 elmayı rendeleyip biraz ayvanın suyundan alıp başka bir tavada pişirip fırınlamadan önce ortalarına koyabilirsiniz.

MOZAİK PASTA

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/05/mozaik-pasta.html daha önce yayınlamıştım ama hatırlamakta fayda var diyorum... MALZEMELER........: 400 gr petibör bisküvi 2 çay bardağı süt 1 çay bardağı şeker 4 çorba kaşığı kakao 125 gr margarin 1 paket vanilya Yapılışı:Sütü, şekeri hafif ateşte erittikten sonra kakaoyu, yağı katıp karıştırın. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Bisküvileri ayrı bir kapta minik minik kırın. Sonra karışımı bisküvilere katıp iyice karıştırın. NAYLON SERİLMİŞ BİR TEPSİ ÜZERİNDE ELİNİZLE BASTIRARAK ÜÇGEN ŞEKİL VERİP BUZDOLABINDA YA DA ACİLSE DONDURUCUDA 2-3 SAAT BEKLERTİP Çıkartıp dilimledikten sonra hindistan cevizi serperek servis yapın. Daha çıtır olmasını isterseniz margarini 1 paket koyup sütü yarım çay bardağı koyabilirsiniz.

AYVA-ARMUT TURŞUSU

Resim
LAHANA TURŞUSU AYVA-ARMUT TURŞUSU ayva ve armut turşusunu ilk kez arkadaşım Çiğdem'de yemiştim bayıldım bende evdeki biten turşuların suyuna geçen hafta ayva ve deveci armutlarını doğradım denemek amacıyla 1 hafta olmadan sonuç mükemmel dokunmayacağını bilsem bir seferde 1 kavanozu yiyebilirim,yememiş olanlar mutlaka denesin derim.

CİĞER TAVA

Resim
Mümkünse ciğeri mutlaka sakatatçıdan alın en tazesinden,marketlerde paketlenip satılan ciğerleri hiç tavsiye etmem ,sakatatçınızla aranız iyi ise mutlaka zarını soydurup sinirlerini aldırın ve bir zahmet kuşbaşı doğratın:))))) Bursa'da pazaryerinde bu işi severek yapan birçok sakatatçı mevcut. ONların demesine göre ciğer yıkanmazmış ama bir sudan geçirmekte fayda var , fazla suyunu kağıt peçete ile alabilirsiniz daha sonra un-tuz karışımına bulayıp kevgirde fazla ununu silkeleyip bol yağda kızartmak kalıyor bize.

PANNA COTTA

Resim
http://www.droetker.com.tr/dr.oetker-urunler/195/tatlilar/spesiyal-tatlilar/panna-cotta.aspx bu günkü tatlımız Dr.Oetker'den MALZEMELER: 1 paket panna cotta 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı krema YAPILIŞI: süt ve kremayı sürekli çırparak kaynatın iyice kaynadıktan sonra toz karışımı ilave ederek 2 dk daha kaynatmaya devam edin ocaktan alıp kalıplara paylaştırın.İçinden çıkan böğürtlen sosu ile servis edin.

SOSİSLİ MİLFÖY-72.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Resim
http://guloannemutfakta.blogspot.com/ ARKADAŞIMIN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİĞE SOSİSLİ MİLFÖYLERİMLE KATILIYORUM,KOLAY GELSİN ARKADAŞIM. sanırım birkaç yıl önce Emine Beder televizyonda milföy ile neler yapılabilir diye bir program yapmıştı tatlı tuzlu birçok tarif vermişti, bu tarifte oradan aklımda kalmıştı sabah kahvaltısı ve çay saati için uygun bir tarif, yani aslında tarifi yok resimler yeterince anlatıyor sanırım.

VANİLYALI MUFFİN-''ÇAY - KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ''

Resim
http://tombultarifler.blogspot.com/ ARKADAŞIMIN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİĞE GÖNDERİYORUM. Akşam saat 22.30 civarında oğlanlar yine mutfağı karıştırmaya başladılar ne yesek durumundalar,tabi yine iş başa düştü muffinler yapıldı saat 23.00 itibarı ile muffinler yok olmuşlardı:)))) MALZEMELER: 2 YUMURTA 1 bardak tozşeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 bardak un YAPILIŞI: TÜm malzemeyi çırpıp kağıt kalıplara paylaştırdım 12 tane oldu 175 derecede 20 dk kadar pişirdim.

SALÇALI BİFTEK

Resim
MALZEMELER: kişi sayısına göre biftek 2 tane kuru soğan,(tercihen 1 avuç arpacık soğan) 4-5 tane sivri biber 2 tane domates 2 kaşık salça sıvıyağ-tereyağ istenirse 1-2 patates karabiber-tuz -kekik YAPILIŞI: Öncelikle az sıvıyağda etlerin her iki tarafını da kızartıyorum (ben düdüklü tencerede yapıyorum) daha sonra etleri dizip üzerine sıcak su ile sulandırdığım salçayı, 2 tane doğranmış patatesi, doğranmış domatesleri, biberleri, 1 kaşık kadar tereyağını,tuzunu ve karabiberini ekleyip tencereyi kapatıyorum düdüğü kapattıktan sonra 15 dakikada etlerimiz hazır,AFİYET OLSUN...