18 Ocak 2012 Çarşamba

AÇMA




Sabah kahvaltıları bizim evde işkence ben ve çocuklarım peynir-zeytinle yapılan klasik kahvaltılıkları sevmiyoruz kahvaltılık her sabah masaya geldiği gibi geri gidiyor mutlaka hamurişi bir şeyler olmalı mayalı açma da benim kurtarıcım 2 gün kahvaltı düşünmüyorum,
MALZEMELER:
2 bardak süt (ılık)
1 bardak su
1 bardak sıvıyağ
1 tane yaşmaya
2-3 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
isteğe göre iç malzeme(ben zeytin ve sosis kullandım)
YAPILIŞI:
ILIK sütle mayayı eritip diğer malzemeleri de ekleyip cıvık olacak şekilde hamuru yoğuruyorum, üzerine poşet geçirip yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra elimi sıvıyağa batırıp iç malzemeyi koyup şekil veriyorum.10 dk kadar da tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarısı sürüp fırınlıyorum.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...