Kayıtlar

Ocak, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PAPATYA TART

Resim
Geçen hafta TÜLAY arkadaşımda çok güzel bir gün geçirdik,ben bu papatya pastalara bayıldım tarifini hemen paylaşıyorum,yanlız onun kalıpları Antep'ten gelmiş yani kalıbı olan yapabilecek:))MALZEMELER:(12 kalıp için) 4 bardak un 1 yumuşak margarin 1 bardak pudra şekeri 2 yumurta vanilya İÇ DOLGUSU: 2 bardak dövülmüş ceviz 1 bardak pudra şekeri 2 yumurta KREMASI: yarım kilo süt 3 kaşık şeker 3 kaşık un soğuyunca 1/4 margarin vanilya YAPILIŞI: tart hamuru yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalar koparılacak ve yağlanmış tart kalıplarına yerleştirilecek,hazırlanan iç malzemeden 1 er kaşık ortalarına konup fırınlanacak. Çıktıktan sonra üzerlerine krema paylaştırılıp fıstık serpilecek.

ELMALI TART

Resim
bundan 10-15 yıl kadar önce bu kadar fazla tarif yoktu misafir geleceği zaman da bu kadar çok ne yapsam diye düşünmezdik, benim en çok yaptığım tatlı çeşidi muzlu rulo pasta ve elmalı tart,tuzlu olarakta genelde kol böreği ve mayalı poğaçalar yapardım.Evde elmalar birikince bu tarifi hatırladım severek yedik,işte tarif:: MALZEMELER:(küçük borcam için) yarım paket margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 1 pk kabartma tozu 1 yumurta yaklaşık 2 bardak un(ele yapışmayacak parlak bir hamur olacak) ÜZERİ İÇİN: 3-4 elma rendesi yarım bardak tozşeker iri kırılmış ceviz tarçın YAPILIŞI:elmaları rendeleyip tozşekerle birlikte pişirin,elmalar yumuşayınca ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın. Tart hamurunu yoğurup mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve buzluğa koyun,diğer hamuru küçük borcam ya da tart kalıbına yerleştirin üzerine soğuyan elmalı karışımı yayın ve üzerine ayırdığınız hamuru rendeleyin 175 derecede kızarana dek pişirin.

LOKUMLU KURABİYE

Resim
HÜRREM'i seyrederken Hürrem lokumlu kurabiye yiyelim dedim:)))Tarifi daha önce yayınlamıştım http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/07/lokumlu-kurabiye-porselen-demlik-ay.html çok zaman geçmiş hatırlamakta fayda var.MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2 bardak nişasta
1 bardak pudra şekeri
aldığı kadar un
lokum
YAPILIŞI:
Hamur ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur, istenilen büyüklükte parçalar koparılıp avuç içinde açtırılır içine küp doğranmış lokum parçası konup kapatılır tekrar yuvarlanıp tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.Daha sonra üzerine pudra şekeri ekilip servis yapılır..

TAS KEBABI

Resim
MALZEMELER:
500gr dana kuşbaşı 1 tane domates 2 kaşık domates salçası 1 büyük soğan 2-3 diş sarımsak yarım çay bardağı sıvıyağ karabiber-tuz YAPILIŞI: Öncelikle sosu hazırlıyorum domates-soğan-sarımsak-salça-zeytinyağı ve tuzu robota koyup püre kıvamına getiriyorum,diğer tarafta etleri kızdırılmış sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar bir süre soteliyorum daha sonra sosu ekleyip, 1 su bardağı da kaynar su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dk pişiriyorum.

AÇMA

Resim
Sabah kahvaltıları bizim evde işkence ben ve çocuklarım peynir-zeytinle yapılan klasik kahvaltılıkları sevmiyoruz kahvaltılık her sabah masaya geldiği gibi geri gidiyor mutlaka hamurişi bir şeyler olmalı mayalı açma da benim kurtarıcım 2 gün kahvaltı düşünmüyorum, MALZEMELER: 2 bardak süt (ılık) 1 bardak su 1 bardak sıvıyağ 1 tane yaşmaya 2-3 kaşık tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un isteğe göre iç malzeme(ben zeytin ve sosis kullandım) YAPILIŞI: ILIK sütle mayayı eritip diğer malzemeleri de ekleyip cıvık olacak şekilde hamuru yoğuruyorum, üzerine poşet geçirip yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra elimi sıvıyağa batırıp iç malzemeyi koyup şekil veriyorum.10 dk kadar da tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarısı sürüp fırınlıyorum.

PIRASALI KRUVASAN BÖREK

Resim
http://www.hayatintakendisi.com/2011/03/hos-tesadfler-ve-pirasali-kruasan-brek/#comment-12709 bloğunda görüp beğendiğim bir tarif mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
4 yufka
1 bardak eritilip soğutulmuş margarin
1 bardak süt
İÇ MALZEME:
1 demet pırasa (ince doğranıp sıvıyağda suyunu çekinceye kadar kavrulacak salça ve baharat eklenip soğumaya bırakılacak)
YAPILIŞI:
yufka tezgaha serilip her yeri süt-yağ karışımı ile ıslatılacak sonra 2 ye katlanacak tekrar sos sürülüp 4 e katlanacak çeyrek yufka elde etmiş olacağız bunu da 4 veya 5 e bölüp iç malzemeyi koyup yanlarını kapatmadan sigara böreği gibi sarıyoruz,diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz.

GAZOZLU-MEYVELI PASTA

Resim
Daha önce de defalarca yapıp yayınladığım bu lezzetli pastanın tarifini hatırlatmak istedim tarif http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2011/08/gazozlu-meyval-tepsi-pastas.html ait.Yapmamış olanlar mutlaka denemeli.
MALZEMELER: KEK İÇİN: 3 YUMURTA
1 BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK SADE GAZOZ
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
2 BARDAK KEKUN
KREMA: 1 KUTU KREMA
1 POŞET KREM ŞANTİ
1 POŞET DAMLA SAKIZLI CREME OLE
YETERİNCE SOĞUK SÜT
AZ PUDRA ŞEKERİ
ÜZERİ İÇİN:
ÇEŞİTLİ MEYVE
TART JÖLE
YAPILIŞI:
PANDİSPANYAYI YAPIP GAZOZLA ISLATIP SOĞUMAYA BIRAKIN.
ŞANTİ-CREME OLE VE KREMAYI DERİN BİR KABA ALIN KIVAMA GELİNCEYE KADAR SOĞUK SÜT EKLEYEREK İYİCE ÇIRPIN.
PANDİSPANYANIN ÜZERİNE BİR KISMINI SÜRÜP KALANI SÜSLEMEK İÇİN AYIRIN,MEYVELERİ DİZİP TART JÖLESİ SÜRÜN.

DAMAT PAÇASI

Resim
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5695381007884521442" />


MALZEMELER:
5 yufka
1 bütün tavuk (haşlanacak-didiklenecek)
SOSU:
3 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
3 kaşık yoğurt
2 yumurta
2 diş sarımsak
1 fincan kadar sirke
ISLATMAK İÇİN :
3-4 bardak tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN:
kızdırılmış tereyağ-toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
tavuğu haşlayıp didikleyin,suyunu kullanmak üzere hazır bekletin,bu arada yufkaları ortadan bölüp boş olarak sarıp ikişer parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin ve kuru kuru fırınlayın,fırından çıkıp soğuduktan sonra 3-4 bardak sıcak tavuk suyu ile haşlayın sos malzemesini pişirip üzerine dökün,üzerine didiklenmiş istenirse tereyağında hafif sotelenmiş tavuk etlerini yayın,kızdırılmış tereyağ ile servis yapın.

PATATES SEPETİ

Resim
YAPILIŞI: patatesleri haşlayıp limon-tuz ve zeytinyağı ile püre haline getirdim ve silikon muffin kalıplarına yerleştirdim,ortalarını çay kaşığı ile oyup sarımsaklı yoğurt doldurdum,üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilebilir zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

DİKEY PASTA

Resim
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakalın rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniLYA -2 tane muz
KREMA:1 PAKET PASTA KREMASI
1 PAKET KREMŞANTİ
2 bardak süt birlikte çırpılır

yapılışı: http://acemisef.blogspot.com/2007/10/dikey-katl-pasta.html
pastanın detaylı yapılışını bu blogda görebilirsiniz.
kek malzemesi çırpılıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde 175 derecede pişirilir,fırından çıktıktan sonra yine tepsi büyüklüğünde kesilmiş ve üzerine pudra şekeri serpilmiş yağlı kağıdın üzerine kapatılıp 45 dk bekletilir.daha sonra kalıbın yüksekliğine göre 5-6 cm eninde şeritler kesilir çember pasta tabağının üzerine oturtulur kenardan başlayarak çembere sarılır-araya krema ve muz konur Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en üste kalan kremadan dökülür ve bir spatula yardımıyla düzgünce sıvanır.