11 Ocak 2012 Çarşamba

GAZOZLU-MEYVELI PASTA



Daha önce de defalarca yapıp yayınladığım bu lezzetli pastanın tarifini hatırlatmak istedim tarif http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2011/08/gazozlu-meyval-tepsi-pastas.html ait.Yapmamış olanlar mutlaka denemeli.
MALZEMELER: KEK İÇİN: 3 YUMURTA
1 BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK SADE GAZOZ
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
2 BARDAK KEKUN
KREMA: 1 KUTU KREMA
1 POŞET KREM ŞANTİ
1 POŞET DAMLA SAKIZLI CREME OLE
YETERİNCE SOĞUK SÜT
AZ PUDRA ŞEKERİ
ÜZERİ İÇİN:
ÇEŞİTLİ MEYVE
TART JÖLE
YAPILIŞI:
PANDİSPANYAYI YAPIP GAZOZLA ISLATIP SOĞUMAYA BIRAKIN.
ŞANTİ-CREME OLE VE KREMAYI DERİN BİR KABA ALIN KIVAMA GELİNCEYE KADAR SOĞUK SÜT EKLEYEREK İYİCE ÇIRPIN.
PANDİSPANYANIN ÜZERİNE BİR KISMINI SÜRÜP KALANI SÜSLEMEK İÇİN AYIRIN,MEYVELERİ DİZİP TART JÖLESİ SÜRÜN.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...