Kayıtlar

Ocak 8, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DAMAT PAÇASI

Resim
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5695381007884521442" />


MALZEMELER:
5 yufka
1 bütün tavuk (haşlanacak-didiklenecek)
SOSU:
3 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
3 kaşık yoğurt
2 yumurta
2 diş sarımsak
1 fincan kadar sirke
ISLATMAK İÇİN :
3-4 bardak tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN:
kızdırılmış tereyağ-toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
tavuğu haşlayıp didikleyin,suyunu kullanmak üzere hazır bekletin,bu arada yufkaları ortadan bölüp boş olarak sarıp ikişer parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin ve kuru kuru fırınlayın,fırından çıkıp soğuduktan sonra 3-4 bardak sıcak tavuk suyu ile haşlayın sos malzemesini pişirip üzerine dökün,üzerine didiklenmiş istenirse tereyağında hafif sotelenmiş tavuk etlerini yayın,kızdırılmış tereyağ ile servis yapın.