Kayıtlar

Ocak 2, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DİKEY PASTA

Resim
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakalın rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniLYA -2 tane muz
KREMA:1 PAKET PASTA KREMASI
1 PAKET KREMŞANTİ
2 bardak süt birlikte çırpılır

yapılışı: http://acemisef.blogspot.com/2007/10/dikey-katl-pasta.html
pastanın detaylı yapılışını bu blogda görebilirsiniz.
kek malzemesi çırpılıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde 175 derecede pişirilir,fırından çıktıktan sonra yine tepsi büyüklüğünde kesilmiş ve üzerine pudra şekeri serpilmiş yağlı kağıdın üzerine kapatılıp 45 dk bekletilir.daha sonra kalıbın yüksekliğine göre 5-6 cm eninde şeritler kesilir çember pasta tabağının üzerine oturtulur kenardan başlayarak çembere sarılır-araya krema ve muz konur Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en üste kalan kremadan dökülür ve bir spatula yardımıyla düzgünce sıvanır.