Kayıtlar

Aralık 18, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BİSKÜVİLİ - HAVUÇ TATLISI

Resim
Malzemeler:
1 kg havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Arasına dizmek için pötibör bisküvi

Yapılışı:
1. Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
2. Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
3. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.
4. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin