Kayıtlar

Aralık 10, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TAHİNLİ PİDE (tahanlı pide)

Resim
BURSA 'ya ait enfes pide, asıl adı tahinli pidedir ama tahanlı pide, olarak anılırsıcak yenmesi lezzetini bir o kadar daha arttırır şöyleee tahinler damağınıza yapışacak ki tadına varabilesinz. bende bugün edirne' den gelen kuzenim için yaptım
MALZEMELER 1 bardak ılık süt 1 bardak ılık su 1 tane yaşmaya 3 kaşık toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak sıvıyağ alabildiği kadar un ÜZERİ İÇİN: 1 BARDAK TAHİN 1 bardak şeker
YAPILIŞI:1 BARDAK ILIK SÜT İLE MAYA ERİTİLİR DİĞER MALZEME KONUP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURULUR YARIM SAAT KADAR MAYALANDIRILIR,MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP TEPSİDE ORTALARI BASTIRILARAK ÇUKUR YAPILIR ,kenarlarına yumurta sarısı sürülür ortalarına 2 şer kaşık şekerli tahinden konup 200 derecede pişirilir.