Kayıtlar

Kasım, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

2 RENKLİ BİSKÜVİLİ PASTA

Resim
malzemeler: 1 paket kakaolu puding 3 bardak süt 1 paket kakaolu kare bisküvi 1 paket eti burçak yapılışı: puding tarifine göre pişirilir 10 dk kadar beklenip bisküviler sıra ile 1 burçak,1 kakaolu olacak şekilde yazılı yüzleri pudinge batırılarak arka arkaya dizilir. kalan puding üzerine sürülüp soğumaya bırakılır,verev olarak kesilip servis yapılır.

BUĞDAY SALATASI

Resim
MALZEMELER: 2 bardak buğday limon suyu-zeytinyağı tuz ve yeşillik YAPILIŞI: buğdaylar bol su ile iyice yıkanıp akşamdan suya konur,ertesi gün suyu süzülüp tekrar su konarak haşlanır mümkünse yeşillikleri katılmadan birkaç saat önce yağlı-tuzlu-limonlu sosta bekletilir servise yakın yeşillikler katılıp servis edilir.

BURSALI BLOGERLER İŞ BAŞINDA

Resim
DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM SON BULUŞMAMIZDA KARARLAR ALMIŞ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞICAĞIMIZI BELİRTMİŞTİM TÜRKİYENİN TEK SPASTİK ÇOCUK HASTANESİNE ZİYARETE GİDİP ANNELERLE DOSTLUK KURUP ONLARLA FALİYETLER YAPICAZ ÖNCÜMÜZ SEVGİLİ ARKADAŞIMIZ ŞEHRİ BURSADAN ÇİĞDEM ARKADAŞIMIZIN POSTUNU AYNEN KOPYALIYARAK KATILMAK İSTEYEN DİĞER BLOGGER LARADA BURDAN DUYURMAK İSTİYORUM TARİH:17 ARALIK CUMARTESİ -YER BURSA AYTEN BOZKAYA SPASTİK ÇOCUK HASTANESİ BURSA’DA BİR MUCİZELER MEKANI VAR BİLİYOR MUYDUNUZ.? Bu güzel şehir nice mucizelere imza atan ve Ülkemizin bu alanda bu ekiple çalışan tek Spastik Çocuklar Hastanesi’ne ev sahipliği yapmakta. Bursalı Blog yazarları olarak bu yıl bizlerde bu kurum için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük.Oturup konuştuk.Kurum olarak parayla satın alınabilecek her türlü imkana sahip olduklarını tek ihtiyaçlarının sevgi,ilgi ve anlaşılmak olduğunu öğrendik.O’nların bu ihtiyaçlarının giderilmesinde bir nebzede olsa bir payımız olmasını istiyor

ZARF BÖREK

Resim
MALZEMELER: 2 yufka yarım bardak su yarım bardak sıvıyağ İÇ MALZEME: ben sosisleri salça ile kavurarak kullandım ama arzuya göre peynirli-patatesli yapılabilir. YAPILIŞI: 1. yufkayı serip yağlı- su ile ıslatıyorum,2.yufkayı da üzerine serip tekrar yağlı-su gezdirip tam ortaya gelecek şekilde iç malzemeyi koyuyorum yufkanın kenar kısımlarını kare olacak şekilde kapatıp tekrar zarf şeklinde katlıyorum ek yerlerinden kesip üzerine kalan yağlı suyu döküyorum susam serpip fırınlıyorum.

KAPUSKA

Resim
genelde pek kimsenin sevmediği benimse bayıla bayıla yediğim acılı kapuska.. MALZEMELER: 1 küçük boy lahana kıyma veya kuşbaşı et 1 kuru soğan 2 kaşık domates-biber salçası acı biber YAPILIŞI: KIYMA VE SOĞAN YAĞDA İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA ince kıyılmış lahanalar ilave edilir bir süre de böyle kavrulduktan sonra salçası,tuzu,acı biberi konup yeterince su eklenerek pişmeye bırakılır.ben düdüklü tencerede 6-7 dk pişiriyorum.

MARMELATLI DÜĞME KURABİYE

Resim
1 paket yumuşamış margarin 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına) Aldığı kadar un HİNDİSTANCEVİZİ İstediğiniz bir marmelat (Ben kayısı kullandım) YAPILIŞI: yumurta beyazı ve hindistancevizi hariç tüm malzemeyi yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumda ortalarını parmakla bastırıyorum önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye diziyorum daha sonra ortalarına 1 çay kaşığı dolusu marmelat koyup fırınlıyorum.

UNUTMADIK-UNUTMAYACAĞIZ-UNUTTURMAYACAĞIZ

Resim

İYİ BAYRAMLAR

Resim