Kayıtlar

Eylül, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KARIŞIK TURŞU

Resim
kışlık turşularımın bir kısmını hazırladım bu turşular beni ancak bir kaç ay idare eder ben çok fazla tüketiyorum, her yemekte salata olsa bile mutlaka turşu çıkarıyorum,inşallah iyi günlerde yemek kısmet olur.

SALATALIK TURŞUSU

Resim
daha kışlık turşularımı kurmadım ama pazarda salatalıkları görünce dayanamayıp 3 kilo kadar salatalık yaptım ,1 kavanoza da evde olan malzemelerle karışık turşu hazırladım tarifim aynı daha öncede yayınlamıştım ama hatırlatmak için bir kez daha yazıyorum 1 kilo su için: 2 kaşık turşu tuzu 1 kaşık tozşeker 1 çay bardağı sirke birkaç tane nohut sarımsak kaynatıp sıcak sıcak malzemelerin üzerine döküyorum. 7-8 gün içinde oluyor ama tam ekşisin derseniz 10 günde açıp yiyebilirsiniz.

BAKLAVA

Resim
Annemin yaptığı 7 tepsi baklavadan sadece 1 tanesi http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/10/baklava.html daha önce tarifi yayınlamıştım MALZEMELER: 1 kilo un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 cay bardağı sıvıyağ 3 yumurta yarım fincan sirke 1 fiske tuz yarım paket kabartma tozu 400 gr iç ceviz AÇMAK İÇİN: 1 paket nişasta ÜZERİ İÇİN: 250 gr tereyağ ŞERBET: 7 bardak şeker 5,5 bardak su birkaç damla limon suyu YAPILIŞI: hamur biraz sert olacak şekilde yoğurulup yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.Daha sonra hamur 60 bezeye bölünür 10 lu gruplar halinde 6 kat olacak.10 tane beze tabak büyüklüğünde bol nişastayla açılır üstüste konup tepsi kadar büyütülür aralara biraz iri çekilmiş ceviz serpilir yani 5 kat ceviz serpilmiş oluyor son 10 lu grupta açılıp tepsiye yerleştirdikten sonra baklava dilimi kesilir 250 gr kadar tereyağ eritilip üzerine gezdirilip fırınlanır fırın çok kızgın olmamalı yavaş yavaş pişirilmeli ben 175 derecede 1 saate yakın pişirdim. Bu şek

BAYRAM HAZIRLIKLARI

Resim
YAPRAK SARMA ANNEMİN YAPTIĞI CEVİZLİ LOKUM SUSAMLI KURABİYE POĞAÇA