Kayıtlar

Ağustos, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HERSE-YOĞURTLU BİBER

Resim
YOĞURTLU BİBER doğranan biberler az yağda tuz ilavesi ile kavrulur ,sarımsaklı yoğurtla servis edilir. HERSE[patlıcan salatası] patlıcanlar ve kırmızı biberler közlenir,soyulup kuşbaşı doğranır,tuz maydanoz,sirke,sarımsak eklenerek servis edilir.

KARNIYARIK

Resim
MALZEMELER: 6 adet orta boy patlıcan 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 domates 250 gr. Kıyma 2-3 adet yeşil biber 2 çorba kasığı margarin 2 bardak sıcak su maydanoz Tuz, karabiber,kırmızıbiber kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Patlıcanları alaca soyup beyaz kalan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve süzüp kağıt havlu üzerine koyun, Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanların her tarafını döndürerek kızartın. Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. küçük parçalara doğrayın. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. domatesleri ilave ederek kavurun ateşten alın maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı b

KARIŞIK KIZARTMA

Resim
tarif vermeye gerek yok sanırım,kızartılacak tüm sebzeler küçük doğranıp bol yağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı domates sosu yapılıp dökülür.

ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI

Resim
komşum AYLİN 'den öğrendiğim lezzetli bir çorba Ramazan 'da çorba çeşitlerinde sıkıntı yaşıyorum güzel bir alternatif deneyin derim. 2 kaşık dolusu tereyağ 3 kaşık un 2 kaşık dolusu kutu domates salçası 1 fincan tel şehriye(isteğe bağlı) kaşar rendesi tereyağ ve un kavrulup salçası eklenir biraz karıştırıldıktan sonra soğuk su ilave edilip kaynamaya bırakılır,tuz konur,istenirse şehriye konup kıvam alıncaya kadar kaynatılır,kaşar rendesi ile servis yapılır.

CARTE D'OR-lezzet-i RAMAZAN-DONDURMALI PROFİTEROL

Resim
Bu Ramazan, Dondurmalı Blog'da Lezzet – i Ramazan’lar yarışırken siz de eşsiz dondurmalı tariflerin tadına varacaksınız. Bu birbirinden keyifli tariflerle siz de sevdiklerinizi gülümsetmek ve kendinize hayran bırakmak isterseniz Ramazan ayı boyunca, hafta içi her gün blogger’lardan gelecek tarifleri Dondurmalı Blog ’dan takip edebilirsiniz. İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’dan toplam 20 yemek blogger’ının yarışacağı etkinlikte katılımcılar iftar sofralarına özel dondurmalı bir tatlı tarifi gönderecek. New York’ta ünlü The Culinary Institute’ta şeflik eğitimi alırken New York Times tarafından şehrin en iyi restoranlarından biri seçilen Tabla Restaurant’ta soğuk mutfak şefi olarak çalışan, ardından Türkiye’ye dönerek Four Seasons Hotel’de demi chef olarak işe başlayan ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde ders verdikten sonra Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi olarak Unilever ailesine katılan Osman Bahardır’ın ve Carte d’Or marka ekibinin içinde bulunduğu jüri ekibi

İFTAR HAZIRLIKLARI

Resim
KARIŞIK DOLMA FIRINDA TAVUKLU PİLAV KABAK OTURTMA BEYTİ SİGARA BÖREĞİ

ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ

Resim
YAĞDA KIZARTILMIŞ HALİ FIRINLANMIŞ HALİ MALZEMELER.: 5 adet yufka Sıvıyağ İÇİ: 3 adet haşlanmış patates(ezilecek) 50 gr beyaz peynir tuz karabiber YAPILIŞI: Ezilmiş patatesin içine peynir tuz karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz. 5 adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp,çaydanlık kapağıyla kesiyoruz.Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz poğaça şeklinde kapatıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.Dondurucudan çıkarttıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp,çözülmeden fırına veriyoruz. 200Cde kızarana kadar pişiriyoruz. İSTERSENİZ SIVIYAĞDA TAVADA DA KIZARTABİLİRSİNİZ.

İFTAR HAZIRLIKLARI

Resim
EKMEK MAKİNESİNDE BEYAZ EKMEK MERCİMEK ÇORBASI FIRINDA KÖFTELİ PATATES ŞEKERPARE hepinize sağlıklı,bereketli bir Ramazan ayı diliyorum,havalar çok sıcak ,günler uzun fazla ağır yemekler yememek gerekiyor,ilk gün insanın gözü doymuyor tabi ama lütfen dikkat edelim ağır yiyeceklerden kaçalım.Şerbetli tatlılar yerine meyveleri tercih edelim,bol bol sıvı tüketelim su içmesini sevmeyen biri olarak ben limonata-erik suyu-vişne suyu gibi içecekleri tercih ediyorum.