Kayıtlar

Ağustos 2, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ

Resim
YAĞDA KIZARTILMIŞ HALİ
FIRINLANMIŞ HALİ


MALZEMELER.: 5 adet yufkaSıvıyağİÇİ:3 adet haşlanmış patates(ezilecek)50 gr beyaz peynirtuzkarabiber YAPILIŞI: Ezilmiş patatesin içine peynir tuz karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz. 5 adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp,çaydanlık kapağıyla kesiyoruz.Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz poğaça şeklinde kapatıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.Dondurucudan çıkarttıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp,çözülmeden fırına veriyoruz. 200Cde kızarana kadar pişiriyoruz. İSTERSENİZ SIVIYAĞDA TAVADA DA KIZARTABİLİRSİNİZ.