Kayıtlar

Haziran, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DÜĞME KURABİYE

Resim
MALZEMELER: yarım paket margarin 1,5 çay bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1,5 su bardağı un(az gelirse ekleyebilirsiniz) vanilya gıda boyası YAPILIŞI: kurabiye hamuru yoğurulup merdane ile inceltilir çay bardağı ile kesilip üzerine kürdanla delikler açılıp 170 derecede 10-12 dk fırınlanır.

SODALI BÖREK

Resim
tarif Oktay Ustadan ,oldukça doyurucu ve de lezzetli bir börek sık yaptığım böreklerdendir. MALZEMELER: 12 adet milföy hamuru, 2 adet yufka, bir şişe soda, 1 su bardağı süt, yarım s.b. sıvıyağ, 2 veya 3 yumurta, yağlı beyaz peynir-maydanoz YAPILIŞI: 6 tane milföyü hafif unlayarak merdane yardımıyla birleştirip tepsimiz kadar açıyoruz ve yağlanmış tepsinin alt katına yerleştiriyoruz,1 tane yufkayı araya parçalayıp iç malzemeyi koyuyoruz daha sonra 2. yufkayı parçalayıp diğer 6 milföyü aynı şekilde açıp üzerine kapatıyoruz. milföyleri önce kareye kareleride üçgenlere bölüp hazırladığımız sodalı sosu döküyoruz.en az yarım saat bekletip fırınlıyoruz.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150228056467147&comments

ETSİZ ÇİĞKÖFTE-ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Resim
çiğ köfteyi marketlerde satılan hazır çiğ köfte seti ile yaptım biz beğendik acısı baharatı yerinde, yapımı kolay ee daha ne olsun:)))