Kayıtlar

Mayıs 6, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KIYMALI LAZANYA

Resim
Malzemeler6 yaprak lazanya250 gram kıyma100 gram kaşar peynir1 tane büyük soğan1 yemek kaşığı domates salçasıİSTENİRSE DOMATEStuzBEŞAMEL SOS:2 su bardağı süt4 yemek kaşığı sıvıyağ2 yemek kaşığı un100 gram kaşar peynirHazırlanışıLazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.Kıyma ve salça(DOMATESTE DOĞRANABİLİR) ilave edilip kavrulur. tuz ilave edilip altı kapatılır.Un yağ ile kavrulur.Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.İlk yaprak serilir.Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.En üste rendelenmiş kaşar serpilir Önceden 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.