25 Nisan 2011 Pazartesi

TAVUKLU SANDAL SEFASI


Baharın kendini göstermeye başladığı bu günlerde pazarlar çeşitli sebzelerle,otlarla dolu. kış boyunca kabak almamaya dikkat ettim ama artık patlıcan ve kabakla yapılan yemeklere de soframızda yer vermek gerekiyor bence işte size kabakla yapabileceğiniz çok hafif bir yemek:
MALZEMELER:
5 TANE KABAK
1 TANE KEMİKSİZ TAVUK GÖĞSÜ
BEŞAMEL SOS ( 2 yemek kaşığı un - 1.5 yemek kaşığı tereyağı- 1 su bardağı süt- 50 gr kaşar peyniri)
    Tuz
    Karabiber
dereotu
YAPILIŞI : öncelikle kabaklarımızın üzerini kazıyoruz ve tuzlu suda bütün olarak haşlıyoruz, daha sonra ortadan ikiye bölüp kaşıkla ortalarını oyuyoruz.Beşamel sosumuzu yapıp haşladığımız tavuk göğsünü ekleyip biraz pişirip tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.Oyduğumuz boşluklara doldurup üzerine kaşar rendesi ve dereotu koyup fırınlıyoruz.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...