16 Nisan 2011 Cumartesi

ORMAN KEBABI






MALZEMELER:
3-4 tane patates
2 tane havuç
2 tane patlıcan
500 gr kuşbaşı et
istenirse bezelye
kurusoğan
salça-tuz-kekik
domates-biber
YAPILIŞI:

Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun.

Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyerek 2 dk. daha kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin). Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin.

Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. patlıcanları doğrayarak kızartın.BEZELYE EKLEYECEKSENİZ bu esnada katabilirsiniz 5-10 dk daha pişirdikten sonra kızarmış patlıcanları koyup bir iki tıkırdatıp ocağı kapatın ,kekik ekip domates biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben yemeği erken yapmışsam servisten önce fırınlıyorum daha lezzetli oluyor.



PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...