Kayıtlar

Nisan 16, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ORMAN KEBABI

Resim
MALZEMELER:3-4 tane patates 2 tane havuç 2 tane patlıcan 500 gr kuşbaşı et istenirse bezelye kurusoğan salça-tuz-kekik domates-biber YAPILIŞI: Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyerek 2 dk. daha kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin). Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. patlıcanları doğrayarak kızartın.BEZELYE EKLEYECEKSENİZ bu esnada katabilirsiniz 5-10 dk daha pişirdikten sonra kızarmış patlıcanları koyup bir iki tıkırdatıp ocağı kapatın ,kekik ekip domates biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben yemeği erken yapmışsam servisten önce fırınlıyorum daha lezzetli oluyor.