Kayıtlar

Nisan 7, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

RENKLİ PİRİNÇ SALATASI

Resim
FARKLI MARKA ŞALGAM SULARI İLE YAPILDIĞI İÇİN RENKLER FARKLI OLDU KOYU RENK OLMASINI İSTERSENİZ DOĞANAY MARKAYI TERCİH EDİN DERİM. 1,5 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sade şalgam suyu(doğanay kullandım)3 yemek kaşığı sıvıyağ2 kaşık kadar nar ekşisi3 adet ince doğranmış taze soğandereotu istenirse1 küçük kutu konserve mısır1/2 demet ince kıyılmış maydonoz6-7 adet minik doğranmış kornişon turşu1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1/2 limonun suyu- tuzHazırlanışı:Pirinci bolca yıkayarak ılık suda 30 dk. bekletip süzün. Tencereye yağı koyup pirinci ekleyerek, şeffaflaşana kadar kavurun. Pirinç tane tane olunca üzerine şalgam suyunu ekleyerek, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alıp nar ekşisini katın karıştırarak pilavı demlenmeye bırakın. Pilav iyice soğuduktan sonra tüm doğranmış malzemeleri ve tuzunu ekleyerek, karıştırıp servis yapın, bu arada yağı az gelirse biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz.