Kayıtlar

Mart, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ISPANAKLI PASTA

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/03/ispanakli-kek.html adresinde tarifimi daha önce yayınlamıştım, MALZEMELER: 3 yumurta 1,5 bardak toz şeker yarım bardak ılık su yarım bardak sıvıyağ kabartma tozu vanilya haşlanmış, rondodan geçirilmiş, yarım bardak ıspanak 2 paket kremşanti (1 tanesini arası için kremaya ekliyorum,1 tanesini üzerine kaplıyorum) YAPILIŞI: Öncelikle 250 gr kadar ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır süzülüp rondodan geçirilir bu halde yarım su bardağı kadar oluyor.3 yumurta şekerle çırpılır yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir,sıvıyağ,ıspanak püresi,2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur yapılır,yağlanmış ve tozşeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilir bunlarda rondodan geçirilip üzerini süslemek için kullanılacak.Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket kremşanti çırpılıp konuyor ama ben krem şanti sevmediğim için araya krema

LAHANA SALATASI

Resim
b u salata da malzeme ölçüsü veremiyeceğim arzu ettiğiniz kadar lahanayı ince ince kıyıp istediğiniz malzeme ile karıştırıp limon-yağ ve tuz ile tatlandırarak hazırlayabilirsiniz.Tamamen doğaçlama bir salata,afiyet olsuunn...

ARKADAŞ TOPLANTIM-patlıcanlı tost ekmeği salatası

Resim
birçok arkadaşımın bloğuna hala ulaşaşılamıyor artık tarif koymak işkence haline dönüştü,en kısa zamanda düzelmesi umuduyla http://dogada.blogspot.com/ Gül ablamın bloğunda gördüğüm patlıcanlı tost ekmeklerinin malzemelerini veriyorum. MALZEMELER 1 paket etimek veya tost ekmeği 3-4adet patlıcan 3-4 adet yeşilbiber domates 2 adet kırmızı biber Maydanoz 1 kase yoğurt 2-3 diş sarımsak YAPILIŞI: patlıcanlar alacalı soyulup doğranır, bir süre tuzlu suda beklettikten sonra suyu kağıt peçeteyle iyice alınarak kızartılır,kırmızı biberler, yeşil biberlerde kızartıldıktan sonra istenirse aynı yağda ya da farklı bir tavada 2-3 tane rendelenmiş domateste sıvıyağda sotelenir ,sarmısaklar ezilip yoğurda eklenir, tost ekmeği ile yapılacaksa ekmekler fırında biraz kızartılır,ekmeklerin üzerine yoğurt konup patlıcanlar dizilir,domates sosu paylaştırılır,biberler konup maydanozla süslenir.

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Resim
salatalarda ölçü vermek zor oluyor misafirin yoğunluğuna göre ayarlanacağı için ölçüleri kendimiz göz kararı yapıyoruz genelde.Börülcede öyle 8- 10 kişilik misafir için 2 bardak yeterli geliyor. börülceleri akşamdan ıslatıyorum ertesi sabah dağılmasına izin vermeden tuzlu suda haşlıyorum, süzüp bol limon- tuz ve sıvıyağını koyup kapaklı bir kapta birkaç saat bekletiyorum,servise yakın yeşillikleri katıp (maydanoz-taze soğan)karıştırıyorum,turşu-mısır-kırmızı biber isteğe göre her türlü malzeme eklenebilir.

TAHİNLİ-CEVİZLİ SARMA

Resim
MALZEMELER: 2 yufka 1 su bardağı tahin 1,5 su bardağı iri çeklimiş ceviziçi 1/2 su bardağı tozşeker Üzeri için pudra şekeri ya da yumurta sarısı YAPILIŞI: Yufkamızın ilkini tezgahımıza seriyoruz. Üzerine tahini bir kaşık yardımı ile sürüp, tozşeker ve ceviz serpiyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üstüste olan yufkaları rulo şeklinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında verev dilimler şeklinde kesiyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri dizip üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz ya da tepsiye dizdiğinizde yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.

SUSAMLI KURABİYE

Resim
t adı ne tatlı, ne tuzlu kapalı bir kapta saklandığında haftalarca taze kalabilen harika bir atıştırmalık. MALZEMELER: 1paket yumuşak margarin 1 yumurta+1 yumurta sarısı (beyazı üzerine) 1 paket kabartma tozu 2 kaşık sirke 3 kaşık tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı mahlep aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN: yumurta akı-susam YAPILIŞI: hamur yoğurulup 10 dk kadar dolapta dinlendirilir,daha sonra hamur 2 ye ayırılıp uzun ince rulo yapılır 2-3 cm arayla bıçakla kesilip yumurta akı ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.