6 Mart 2011 Pazar

TAHİNLİ-CEVİZLİ SARMA

MALZEMELER:

2 yufka

1 su bardağı tahin

1,5 su bardağı iri çeklimiş ceviziçi
1/2 su bardağı tozşeker
Üzeri için pudra şekeri ya da yumurta sarısı


YAPILIŞI:
Yufkamızın ilkini tezgahımıza seriyoruz. Üzerine tahini bir kaşık yardımı ile sürüp, tozşeker ve ceviz serpiyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üstüste olan yufkaları rulo şeklinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında verev dilimler şeklinde kesiyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri dizip üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz ya da tepsiye dizdiğinizde yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...