Kayıtlar

Mart 4, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SUSAMLI KURABİYE

Resim
tadı ne tatlı, ne tuzlu kapalı bir kapta saklandığında haftalarca taze kalabilen harika bir atıştırmalık. MALZEMELER:
1paket yumuşak margarin1 yumurta+1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)1 paket kabartma tozu2 kaşık sirke3 kaşık tozşeker1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ2 çay kaşığı mahlepaldığı kadar un ÜZERİ İÇİN: yumurta akı-susamYAPILIŞI: hamur yoğurulup 10 dk kadar dolapta dinlendirilir,daha sonra hamur 2 ye ayırılıp uzun ince rulo yapılır 2-3 cm arayla bıçakla kesilip yumurta akı ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.