Kayıtlar

Şubat, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KAKAOLU PARFE

Resim
Çok pratik bir o kadar da lezzetli bir tatlı,yedikçe yemek isteyeceksiniz özellikle sıcak yaz günlerinde dolaptan eksik edilemiyecek bir lezzet.. MALZEMELER: 2 paket kakaolu bisküvi 2 paket kakaolu kremşanti 1 bardak kadar ceviz ya da fındık kırığı çikolata sos YAPILIŞI: Krem şanti çırpılıp içerisine rondodan geçirilmiş bisküviler ve fındık kırıkları ilave edilip ıslak borcama yayılır daha sonra üzerine çikolata sos yapıp dondurulur.

BURSA 'NIN SÜT HELVASI

Resim
Bursa'da özellikle düğünlerde,cemiyetlerde yapılan bir helva çeşitidir,ben evde çok sık yaparım severek yeriz,genelde 30 -40 kişiye yapılır ben malzemeleri azaltarak yapıyorum,denemek isteyenlere işte tarif:: MALZEMELER: 200 gr margarin 1 bardak un 3 bardak süt 2 bardak tozşeker YAPILIŞI: margarin ve un birlikte un kokusu gidinceye kadar kavrulur,bu arada süt ısıtılır ve kavrulmuş una eklenir birkaç dakika karıştırıldıktan sonra şekeri ilave edilir un helvasına göre sulu bir kıvamda olacak tepsiye dökülüp üzeri kızarıcaya kadar fırının ızgara ayarında üzeri yakılır. yA DA ALİMİNYUM TEPSİYE DÖKÜLÜP OCAK ÜZERİNDE ÇEVRİLEREK DİBİ TUTTURULUR. tarçın serpilip servis yapılır.

SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYELERİ

Resim
yine acemi denemelerimden bir kurabiye :))) http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/12/marshmallowlu-kurabiye.html KUrabiye hamuru daha önce yaptığım marshmallowlu kurabiye ile aynı üzerlerini royal ıcıng ile süsledim. Bunun için 1 paket pudra şekeri(250 gr) 1 yumurta akı 2-3 damla limon suyu nu iyice çırptım renklendirdim ve kağıttan yaptığım küllahlara koyup kurabiyeleri süsledim.

TAHİNLİ SARMA

Resim
tahinle yapılan herşeyi çok sevdiğimi söylemiştim, bu tarifte benim çok eskiden beri yaptığım pişerken kokusundan dolayı herkesi kendine çeken harika bir lezzet. MALZEMELER: 1paket margarin (eritilip soğutulacak) 1,5 bardak yoğurt kabartma tozu--vanilya aldığı kadar un İÇİNE SÜRMEK İÇİN: 2 bardak tahin 2 bardak tozşeker YAPILIŞI: margarini eritip hafif soğuttuktan sonra tüm malzeme eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur yaklaşık 26 bezeye ayırılıp merdane ile küçük tatlı tabağı kadar açılır,şekerli tahin arasına sürülerek rulo yapılıp elle yuvarlayarak uzatılır, kendi etrafında gül böreği gibi döndürülerek tepsiye dizilir. 175 derecede fazla kızartılmadan pişirilir.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenir.