21 Şubat 2011 Pazartesi

BURSA 'NIN SÜT HELVASI


Bursa'da özellikle düğünlerde,cemiyetlerde yapılan bir helva çeşitidir,ben evde çok sık yaparım severek yeriz,genelde 30 -40 kişiye yapılır ben malzemeleri azaltarak yapıyorum,denemek isteyenlere işte tarif::
MALZEMELER:
200 gr margarin
1 bardak un
3 bardak süt
2 bardak tozşeker
YAPILIŞI:
margarin ve un birlikte un kokusu gidinceye kadar kavrulur,bu arada süt ısıtılır ve kavrulmuş una eklenir birkaç dakika karıştırıldıktan sonra şekeri ilave edilir un helvasına göre sulu bir kıvamda olacak tepsiye dökülüp üzeri kızarıcaya kadar fırının ızgara ayarında üzeri yakılır. yA DA ALİMİNYUM TEPSİYE DÖKÜLÜP OCAK ÜZERİNDE ÇEVRİLEREK DİBİ TUTTURULUR. tarçın serpilip servis yapılır.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...