26 Ocak 2011 Çarşamba

TAVUKLU PAÇA BÖREĞİ



MALZEMELER:
5 tane yufka
1 bütün tavuk (parçada kullanabilirsiniz ama bütün tavuğun suyu daha lezzetli oluyor)
1 bardak sıvı yağ-su karışımı
tuz-karabiber(didiklenen tavuk etlerini tatlandırmak için)
ÜZERİ İÇİN:
3 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
1 veya 2 yumurta
5-6 kaşık yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
tereyağ -kırmızı biber(kızdırılacak)

YAPILIŞI:
yufkalar 4 e bölünerek hafif yağlı su karışımıyla ıslatılıp karabiber ve tuzla tatlandırılmış tavuk etleri konarak gül böreği gibi sarılır. 200 derece fırında pişirilir fırından çıkmasına yakın 2-3 bardak tavuk suyu üzerlerine gezdirilerek 10 dk kadar daha fırınlanır.
3 bardak kadar tavuk suyunun içine un-yoğurt-yumurta-tuz ve sarımsak konarak yoğurt çorbası gibi pişirilir kıvamını tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz koyu boza gibi olacak.böreklerin üzerlerine sos paylaştırılır,son olarak ta kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirilerek servis yapılır.


PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...