Kayıtlar

Ocak 26, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TAVUKLU PAÇA BÖREĞİ

Resim
MALZEMELER:5 tane yufka 1 bütün tavuk (parçada kullanabilirsiniz ama bütün tavuğun suyu daha lezzetli oluyor) 1 bardak sıvı yağ-su karışımı tuz-karabiber(didiklenen tavuk etlerini tatlandırmak için) ÜZERİ İÇİN: 3 bardak tavuk suyu 3 kaşık un 1 veya 2 yumurta 5-6 kaşık yoğurt 2 diş sarımsak tuz tereyağ -kırmızı biber(kızdırılacak)
YAPILIŞI: yufkalar 4 e bölünerek hafif yağlı su karışımıyla ıslatılıp karabiber ve tuzla tatlandırılmış tavuk etleri konarak gül böreği gibi sarılır. 200 derece fırında pişirilir fırından çıkmasına yakın 2-3 bardak tavuk suyu üzerlerine gezdirilerek 10 dk kadar daha fırınlanır. 3 bardak kadar tavuk suyunun içine un-yoğurt-yumurta-tuz ve sarımsak konarak yoğurt çorbası gibi pişirilir kıvamını tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz koyu boza gibi olacak.böreklerin üzerlerine sos paylaştırılır,son olarak ta kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirilerek servis yapılır.