Kayıtlar

Ocak, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TAVUKLU PAÇA BÖREĞİ

Resim
MALZEMELER:5 tane yufka 1 bütün tavuk (parçada kullanabilirsiniz ama bütün tavuğun suyu daha lezzetli oluyor) 1 bardak sıvı yağ-su karışımı tuz-karabiber(didiklenen tavuk etlerini tatlandırmak için) ÜZERİ İÇİN: 3 bardak tavuk suyu 3 kaşık un 1 veya 2 yumurta 5-6 kaşık yoğurt 2 diş sarımsak tuz tereyağ -kırmızı biber(kızdırılacak)
YAPILIŞI: yufkalar 4 e bölünerek hafif yağlı su karışımıyla ıslatılıp karabiber ve tuzla tatlandırılmış tavuk etleri konarak gül böreği gibi sarılır. 200 derece fırında pişirilir fırından çıkmasına yakın 2-3 bardak tavuk suyu üzerlerine gezdirilerek 10 dk kadar daha fırınlanır. 3 bardak kadar tavuk suyunun içine un-yoğurt-yumurta-tuz ve sarımsak konarak yoğurt çorbası gibi pişirilir kıvamını tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz koyu boza gibi olacak.böreklerin üzerlerine sos paylaştırılır,son olarak ta kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirilerek servis yapılır.

PATATES SALATASI--ETSİZ ÇİĞKÖFTE

Resim
PATETES SALATASI patatesleri tuzlu suda haşlayıp küp küp doğrayıp yoğurt ve mayonezle karıştırıp servis yapabilirsiniz. ETSİZ ÇİĞKÖFTE bu çiğ köfteleri Elif arkadaşım hazır kutularda satılan çiğ köfte seti ile yapmış içinden çıkan harcı önce sıcak suyla ıslatıp sonra yine içinden çıkan salça ile beraber 20 dk kadar yoğurmuş.bizim gibi çiğköfte yoğuramayanlar için güzel ve pratik çokta lezzetli olmuştu deneyin derim. http://www.sekeroglubaharat.com/kofte-seti-yapilisi-etsiz.asp

TAHİNLİ KEK

Resim
Birkaç gündür bloğuma tarif ekleyemiyordum beni direk yemekgezegeni ne yönlendiriyordu ,bugün öğrendim benim gibi birçok arkadaşım aynı problemi yaşamış,Derya arkadaşıma binlerce teşekkürler beni bu dertten kurtardı.LÜTFEN EMEĞE SAYGI...


Tahinle yapılan herşeye bayılırım. Bursa'da hala susamdan müşterinin yanında tahin çeken yerler vardır,sıcak sıcak tahininizi alabilirsiniz.Tahin-pekmez özellikle kış aylarında bizde bol bol tüketilir bende arada kek ve kurabiye için araklıyorum:)))))
MALZEMELER:
3 yumurta
4 kaşık tahin
1 bardak yoğurt
1 bardaktan biraz az sıvıyağ
yarım bardak kadar kırılmış ceviz
1,5 bardak tozşeker
4 fincan un
k.tozu--vanilya
ÜZERİ İÇİN:
5-6 KAŞIK TAHİN
yarım bardak kadar tozşeker
YAPILIŞI: yumurta-şeker-yağ-yoğurt ve tahin çırpılıp un-k.tozu vanilyası ve cevizi eklenerek kek hamuru yapılır.Yağlanmış unlanmış kalıba dökülüp üzerine tahin gezdirilir,tozşeker ekilip 175-200 derecede 20 dk kadar pişirilir.

KNORR- HERKESSOFRAYA DERGİSİ RÖPÖRTAJI

Resim

AŞURE

Resim

TARHANA -TURŞU

Resim
Bugün hava çok soğuk akşama sıcacık bir tarhana çorbasına kimse hayır demez sanırım,ee yanına turşu olmazsa olmaz ,tarhana yapmak için artık geç ama farkettim ki yayınlamamışım arşivimde kalsın istedim. MALZEMELER: 1 kilo domates-1 kilo kırmızı yağ biberi 1 kilo yoğurt 4-5-tane kurusoğan aldığı kadar un -tuz 1 tane küçük ekmek hamuru DOMATES -BİBER SALÇASI YAPILIŞI: Öncelikle domatesleri ve biberleri doğrayıp az suda düdüklü tencerede haşlayıp kevgirden yada rondodan geçiriyorum hafif sulu bir salça elde ediyorum,buna vaktiniz veya malzemeniz yoksa direk domates-biber salçası karışımıda kullanabilirsiniz,soğanları rondodan geçiriyorum,yoğurt-tuz-istenirse baharat ve ekmek hamuru karıştırıp alabildiği kadar unla yoğuruyorum.

bu şekilde 1 hafta yada 10 gün hergün yoğurmak şartıyla mayalandırıp ekşitiyorum,daha sonra masamın üzerine bir bez örtüp hamurdan parçalar kapararak kuruması için seriyorum tam kurumasına izin vermeden 2 gün gibi hepsini rondodan yada makineden geçirip tekrar seriiyorum…